Trollungen Hanna



Nymålade naglar:)


Myskatterna!


♥♥♥

Vintertid

Kom ni ihåg att ställa om klockan?!:P Haha.
Det hade jag glömt så fick ringa pappa nu på morgonen & kolla hur mkt den egentligen var;P Bra koll man har!
Så det var ju lite skönt att klockan bara var 9.15 istället för 10.15 då jag klev upp;) Fick en extra timme där då. Perfekt!;)

En lugn Lördag

Idag kom vi iväg & började riva loss lite saker ifrån min reservdelsbil som ska säljas i delar. Men såklart ska det krångla & jäklas. Det får ju aldrig gå bra:P Efter typ 2 timmar så gav vi upp. Åkte hem & stoppade i oss käk. Jag var lite "bakis hungrig" fast jag mådde ju bra ändå;)
Sen åkte vi till Rengsjö med höbalar & hälsade även på fam. Erlandsson en snabbis då jag skulle lämna ett paket till Elvira som är 3 år:) Hade köpt ridbyxor till henne så nu kan hon vara med mig i stallet:) Hon blev jätte glad & satte på sig dom på engång:) Hihi. Vidare till mamma & pappa för att säga hej till dom;P Innan vi åkte hem så åkte vi dit Emma ska flytta & kollade hur det gick för henne & hennes familj med målning & tapetsering;P

Sitter här nu & är mätt & belåten:) Har tänt en massa ljus & ska krypa ner i soffan med Tommy. Har öppnat en kall & god cider sen har jag laddat upp med chips & dipp:) Mys Lördag;)

Skål & ha en toppenkväll!:)

Fredagsmys!

Igår var jag ledig så på fm kom Hanna till mig. Skulle passa henne då Ylva jobbade. Vi åkte på lite affärer innan vi gjorde lunch. Sen åkte vi till Rengsjö då jag skulle hoppa för Ylva. & jisses vad jobbigt det var;P Men kul också! Både jag & Rattis blev rejält svettiga. Men man är lite ringrostig. :P

Sen åkte jag hem till Lina & vi var iväg & handlade till kvällen då vi skulle ha det lite myspys tillsammans:)
Kunde inte ha en mysigare fredag än vad jag hade igår:)
Var hemma hos Lina & hade lite ansiktbehandling med peeling & ansiktsmask;P Sen färgade vi ögonbryn & ögonfransar.
Korkade upp vinflskan & dukade fram ost & kex:) Lyssnade på musik & pratade hela kvällen & tokade oss;P Haha. Ingen vill vara med & lyssna på våra samtal tror jag då de kan bli väldigt ingående på vissa saker;) Haha. Vi är lite crazyy ibland;) Hihi. Tack för en mysig kväll gumman! ♥

Vi får se vad denna dag bjuder på. Grått & trist väder är det iaf & är man redan seg sen igår så blir det ju inte bättre av att vädret är som det är;P Men vi får nog dagen att gå ändå ska ni se;)

Barnpiga

Yeeees, nu har jag helg i hela tre dagar!:) Underbart! Sen dröjer det 6 veckor innan det kommer hända igen tråkigt nog..

Efter jobbet åkte jag som vanligt till stallet & pussade på min snygging;) Sen var det bara att gå in till Ylva & vara barnvakt;P Så där fick jag mat sen har jag passat Daniel & Hanna medans Ylva hade ridlektioner. :)
Blev lite svettigt där ett tag att hålla reda på tre vilda kattungar samt ungarna:) Men de klarar sig rätt bra ändå;P Haha. Var nog katterna som var värst ;P Haha.
Badade Hanna & Daniel roade sig vid tv:n. Sen blev det kvällsfika & halv åtta nattade jag dom sen somnade dom så snällt:)

Imorgon fm kommer Ylva hit med Hanna:) Sen runt lunch ska jag hoppa för Ylva & på kvällen blir det mys med Lina:)

Pysslat om..

Imorse var jag trött, men masade mig upp tillslut! Är inne på min 5:e arbetsdag & jag vet att vissa av er också jobbar 5dagar/veckan. Men jag har två dagar kvar.. :/ Suck.. Sen kommer min ledighet & den är sååå välkommen!:)

Åkte & pysslade om Rattis efter jobbet:) Vi tog en galopprunda i skogen där travhästarna brukar tränas. Gick bra, men han är rätt pigg nu;P Åkte sen hemåt & pysslade om mina blommor;P Tog tag i diskberget, dammsög & städade toan. Mamma hade gjort en form med flygande jacob så då fick vi även mat ikväll;) Hihi. Nu är det kväller. Tänker inte lyfta ett finger mer ikväll!.
Undra när någon kommer pyssla om mig?!.. ;P

Imorgon har jag sovmorgon:) Det behövs verkligen! Slipper höra klockan som ringer vid 06.00. Men Tommy får kliva upp då & jag får vända på mig & somna om;P SKÖÖÖNT!! Sen ska jag antagligen rida innan jag börjar jobba.

Kram!

Tröttmössa

Skulle behöva lite ledighet nu som det känns..

Idag var vi alla på jobbet hemma hos chefen då vi hade planeringsdag. Blev en bra dag tycker jag & vi spaltade upp många saker som vi var överrens om. Till lunch fick vi grillad kyckling samt Britt-Ingers hemmagjorda potatissallad som var supergod!:) Skönt att slippa vara på jobbet en dag också!;P Men har jobbat sen i fredags & kommer jobba till torsdag denna vecka.. Tung & tråkig vecka!

Nu blir det lite tv innan jag ska hoppa i säng!:)

Sista gången

Burr, var riktigt kallt ikväll då jag var & red för Ylva:) Dock sista gången vad jag vet nu. Men vi trotsade kylan! Man rider sig varm iaf;P Haha. Pjuu, så jobbigt det var men det gick så jäkla bra. Skit nöjd!:D På slutet var han superfin & jag fick honom att gå riktigt kort med mkt energi som Ylva tjatar i hela tiden;) Haha. Samt att jag kunde länga & korta honom & samtidigt hålla ihop han med energi i stegen:) Så man kan säga att min ridning hittills har gett resultat:) Det händer saker fast på lång tid;) Man får ha tålamod.. :P
Nu blir det lite kvällsfika med Tommy framför tv:n;)

Min lediga Torsdag

Men det känns inte som om att man har varit ledig nått precis. Hmm..
Har yrat runt nere på stan & fixat lite saker samt handlat mat till oss & hästen. Hann även med att simma en sväng fast jag egentligen inte alls hade lust. Så det känns skönt nu när jag kom iväg:)
Har plockat med tvätt & disk sen jag kom hem samt att jag gav fåglarna ute lite mat:) Så nu är det bara till & mata dom ett par månader:P

Ska snart bege mig till Rengsjö då jag ska iväg & rida ikväll vid 18-tiden:)
Tänkte passa på att äta lite mat där också.  

I helgen är det jobb som väntar + att jag har stallet denna helg. Är bjuden på Tobbes födelsedagsfirande på Lördag då det vankas mat på Spicy Cow, men som det ser ut nu så får Tommy gå på det själv.

Vad ska ni hitta på i helgen?!:)

Onsdag+Torsdag!

Igår jobbade jag bara till ett. & jag fick en chock när jag klev utanför dörren. Bron var vit & det snöade. Inte än, snön kan väl komma i November:P Åkte nervöst till jobbet då jag fortfarande har sommardäcken på. Men det gick bra. Jag överlevde;) Åkte till stallet & red när jag hade slutat. Rattis var rätt pigg. Dom får mkt energi av denna kyla. Men sen har jag inte ridit så bra denna vecka heller:p Mockade & fixade mat åt alla hästar även idag då Ylva är borta ikväll & jag fick rycka in som barnvakt;)
Hämtade Daniel & Hanna runt fyra-tiden. Hem till dom & gjorde mat sen kollade vi lite på tv:) Dom är så himla snälla & mysiga. Dom har varandra så dom leker & busar tillsammans:) Jag fick göra maten i lugn & ro. Daniel går i ettan så han gjorde sin matteläxa undertiden jag gjorde maten & Hanna som är 3 år & går på dagis lekte snällt för sig själv:) Hihi. Vid 18-tiden hade Daniel & flera andra barn ordnat en show på skolan & Daniel var med & uppträdde så det var bara att snygga upp honom & sen brassa dit med dom igen;) Dom var så duktiga & sen bjöds det på fika. Så efter fikat åkte jag hem & då hade även Ylva kommit hem:)

Väl hemma möttes jag av en stor bukett med rosor;) Det var våran 3års dag igår:) Tack älskade Tommy:)
Var meningen att vi skulle ut & äta, men eftersom det blev så sent innan jag kom hem så åkte vi till Take Off & köpte med oss pizza hem:) Funkade det också;P

Så idag, 13 timmar senare är det Torsdag & en ny dag;) Vi var så trötta igår så vi la oss vid 21-tiden & jag vaknade runt tio-tiden imorse. Skööönt!;) Utvilad känner jag mig nu iaf.
Ska uträtta lite ärenden idag & försöka hitta nå till Tommy också då jag ej hunnit med det tidigare;p
Ikväll ska jag iväg & rida för Ylva. Det ser jag fram emot. :)

Nu ska jag kila!

Oförglömlig kväll igår!

Åter en dag som har passerat förbi. Men denna dag var seg & jag har varit så trött.
Kan ju bero lite på alla intryck & allt vi tog in igår när jag var iväg på Terry Evans! Ångrar inte en sekund att jag inte gick. Det var så himla häftigt & att bara sitta & lyssna på allt som han sa var ju helt ofattbart. Hur kan en människa få  kontakt med andar?!.. Om man inte tror på andar & allt däromkring så tror jag defenitivt på det nu! Jag ska iväg igen det är en sak som är klart! :) Man måste nog uppleva det för att förstå hur mkt känslor & bekräftelser som man är med om en sådan kväll. Man var spännd, nervös, hade förväntningar, hopp.. Jaa, man var nära att börja grina ibland alltså. Så mkt han fick fram som berörde oss så starkt. Ofattbart! 
Terry är grym! Ingen av det sällskap som jag gick med fick någon kontakt, men det var många andra. Andarna var där för att förlåta, bara säga att de fanns vid deras sida & de ville säga att de hade det bra. ♥ Fanns en mamma i publiken vars hennes bortgågna son "kom fram". Han gick bort i tidig ålder, han var inte alls gammal. Han förmedlade till Terry att han hade det bra nu, att hans mormor tog hand om honom. (om jag inte minns fel) Han älskade sin familj & tyckte det var synd att inte pappan fanns med den kvällen.. Mina tårar var då nära på att komma.. Jag får rysningar bara jag tänker på det.  

Grått & trist väder har det varit hela dagen. Åkte till stallet & mockade klart till hästarna. Sen svängde jag in till mamma & pappa en snabbis:) Pratade lite med dom sen hem för att fixa maten.. Bad T att börja med maten för jag ringde när jag var påväg hem. Men såklart hade han sina bortförklaringar.. Så det var bara att ställa sig vid spisen när man kom hem. Sånt gör mig bara så less & irriterad! Iaf när det upprepas gång på gång.. Då rinner min bägare över! Det skapar bara en massa irritation & en massa onödigt tjaffs emellan oss. Det är så tråkigt..
Tur vi ska ut & äta imorgon då!:) Fira lite år som gått;P

Terry!

Jahapp, då va helgen förbi med stormsteg.
Fick bara en dags ledighet eftersom jag jobbade extra i Lördags. Men får ju skylla mig själv:p
Har inte gjort nå speciellt direkt. Har passa på att ridit då jag känner att jag har mer tid på helgerna & slipper stressa med allt annat också. Så var & tränade på ridbanorna i Lördags & det gick kanon! Igår var vi ut i skogen & där är man piggelin minsann;P Haha.

Slutade vid ett idag vilket man aldrig gör annars. Iofs så skulle jag ha jobbat delad tur, men har bytt bort kvällen.
Ska på storseans med Terry Evans ikväll:) Spännande!

Fredagsmys

Fredagen är nu här & det känns som om att det bara är Måndag & Fredag på veckorna. Det går så otroligt fort nu.
& fort går det när man tänker på väderleken. Idag så kom det några fjun med snö i Växbo. Har hört att det snöat lite på andra ställen också. Inte än tycker jag, snön får gärna vänta med att komma tycker jag. Men som frissören sa igår när jag var & klippte mig. - Tänk, det är bara 10 veckor kvar till jul!.. Helt sjukt!

Idag tog jag mig ledigt både ifrån ridningen & simmningen. Måste få vila liite;P
Ikväll ska vi till Helen, Jk & Lea. Ska köpa med nån mat dit så får se vad det blir;) Det kommer bli myyys de:)
Vilken härlig Fredag:)

Ha en trevlig kväll!:)
Kramis.

Effektiv förmiddag!

Vilken start på morgonen!
Började med att tvätta & diska. Plockade med lite allt möjligt annat också..  
Sen en snabb frukost fick det bli då jag skulle till frissören:) Så nu har jag fått mitt hår riktigt igenomklippt av bästaste Jenny:) Spar med färgningen då jag tänkte göra det närmare jul:)
Åkte sedan iväg & simmade i ca:35 min:) Jag orkar inte räkna hur många vänder ja simmar & för den delen glömmer jag det också så då räknar jag minuter istället;) Mkt lämpligare det. Hihi. Det var bara jag & tre barn i hela bassängen så det var riktigt skönt & avkopplande:)

Ska åka & mocka lite & greja i stallet nu snart innan jag ska iväg & jobba. Vi tar en vilodag idag ifrån ridningen. Körde på hårt igår;P Är så hemskt blåsigt idag också. & vid oss som bor nära vattnet blåser det som bara den!

Imorgonkväll ska vi på besök hos fam. Källdin:) Myspys!;) Blir nog en mysig fredagskväll!:)

Puss&kram

Tisdag+Onsdag!

Igår så jobbade jag hela dagen lång. Usch, fy & blää! Men det gick de med.
Åkte & red på en pigg Rattis. Höll på att flyga av också till på köpet då han blev jätte rädd för en gående som befann sig i skogen på en stig & vi var på vägen & jag kände att han blev jätte spänd, men trodde han var rädd för våra skuggor.. Han gjorde ett jätteskutt åt sidan så jag tappade balansen. Hann knappt blinka så hamnade jag på halsen. Resten av ridturen red jag med spaghetti ben:P  
Skynda mig hem för att packa väskan till badet. Var iväg & simmade också:) Pju, vilken dag. Så middagen åt vi sent.

Idag så har jag också jobbat. (som alltid känns det som) På em hade vi APT. Så den var väl rätt lugn då iaf;p 
Ikväll var jag & red på Hia. Så detta var första gången jag åkte iväg själv med Rattis:) & det gick jätte bra!:) Han är snäll min kille;P
Nu blir det bara lugnt resten av kvällen. Tommy står & lagar mat till sig själv faktiskt & det är ganska kul att kolla på;P Eftersom det oftast blir jag som får fixa maten annars..

Imorse vaknade vi (eller Tommy) vid fem-tiden av att Måns kissade i sängen! Jäkla katta! 
Så tvättmaskinen har varit i full gång.  

Vattengympa!



Idag har jag varit ledig men jag har inte lyckats gjort nå vettigt:P Haha. Inte alldtid man behöver göra nå heller. Var iaf till stallet & grejade. Blev dock ingen ridning då det är älgjakt denna vecka! Så ville inte ta risken att stöta på någon jägare i skogen. Eller en galen älg;P Haha.

Nu ska jag snart iväg med min kusin på vattengympa:) Känns lite jobbigt nu, men det kommer nog vara skönt efteråt! Ska packa väskan nu sen vid 19.00 är det dags att bränna lite fett;) Haha.

10-10-10

Häftigt datum idag!;)

Nu har jag fått "helg" :) En dag iaf sen är det tillbaka till jobbet igen. Suck.. Gillar inte alls att jobba heltid. :/

Har jobbat delad tur idag så på mina lediga timmar så var jag hem till Emma & vi gick ut & gick:) Dilba följde såklart med också;) Det var skönt ute, men det blåste lite. Men vi blev varm fort ändå:P
Ylva red som sagt idag & det hade gått bra:) 

Ska tillbringa mina få minuter som jag orkar vara vaken framför tv:n med Tommy nu innan jag ska lägga mig. Har inte hunnit ses så mkt denna helg & inte umgåtts så mkt heller.. Tråkigt det. Men det kommer andra dagar också då vi kanske sitter i luven på varandra;P Haha. Inte riktigt så kanske, men det är bra med lite egentid.
Godnatt!

Är glad för din skull Emma. Det där kommer bli jättebra!:)
Känns jätteroligt!;)

Fredag+Lördag

Igår innan jag började jobba till kvällen så åkte jag & besökte Helen & Lea:) Vi fikade (saft+mandarin) & sen skulle skruttan sova så då tog vi en promenix på 3,5km. Duktiga vi!;) & jag fick äran att ratta barnvagnen & Helen tog Ozzy;P Myyys! Tack för igår gumman:)Hon är bara för söt & go. Underbar liten tjej ni har! Blir såå kääär i de små liven:) Längtar tills det är min tur♥ Hihi.

Idag har jag jobbat sen var jag & red en sväng i skogen på min pålle. Det är så himla fint i skogen nu denna årstid. Härligt att komma upp på hästryggen & bara låta tankarna flyga iväg;p Därefter åt jag & Tommy en god middag hos mamma & pappa. :) Kikade även på filmerna sen vi var på Kreta. Siv kom förbi & ville se dom. Åh, ta mig tillbaka!
Imorgon är det jobbardax igen :/ Har delad tur. Men är hästledig för Ylva ska rida. :) Så då slipper jag stressa med ridningen. Skönt.

En nyfödd liten Lea:)

Recept

Tänkte dela med mig utav en väldigt god kycklinggratäng som är lätt att göra:)

KYCKLINGGRATÄNG   ca: 4pers. 200 grader i 45min

Ingredienser:
4 st frysta kycklingfileér (jag hade tinat mina) 
2 pkt bacon
1 stor burk med skivade champinjoner
1 gul lök
3 påsar beasås (blanda ej i smör)
50g creme fraiche (jag hade 2 st små burkar)
2dl riven ost
Allroundkrydda

Gög såhär:
1. smörj en ugnsfast form
2.krydda kycklingen med allroundkrydda & lägg i formen
3.ställ in i ugnen i ca:30 min
4.bryn hackad lök, bacon som du skurit i småbitar & champinjonerna
5.vispa iordning beasåsen. Blanda i creme fraichen
6.när kycklingen har varit i ugnen i ca: 30 min så häll över löken, bacon & champinjonerna
7.Häll sedan över beablandningen & den rivna osten & ställ in i ugnen i ytterliga 15min

LYCKA TILL! :)



Min Tisdag

Min dag idag har sett ut såhär:
Först så jobbade jag till fyra & sen åkte jag & red på min pålle:) Sen käkade jag lite mat hemma hos mamma & pappa. Därefter åkte jag hemåt & duscha. & nu har jag nyss kommit hem efter kvällens handling med Tommy på Ica:) Så nu är förrådet fyllt igen:)
Orkade inte med nån power walk idag så min träning får vara ridningen idag:) Det är jobbigt nog det;P Haha. Svettigt är det ni som inte tror det!;)
& jag har skött mig idag igen! Inga sötsaker:) Bara nyttig mat & frukter. & inget småätande. Tummen upp!;P

Ikväll blir det mys framför soffan då jag inte orkar nå annat. Ska iaf kika på Huddik teatern:) Dom är ju störtsköna!;) Vilket härligt gäng alltså!;) Haha.

Nu blir det kvällsfika i form av typ avocado, frukt & en macka kanske;p

Kramisar!

2010-10-04

Ny vecka med en sundare vardag.. Det lät ju bra iaf, men vi får väl se hur länge man håller i det! Haha. Känner jag mig själv så går det väl ett tag sen är det kört.. Då går det utför igen.
Det är de som är så svårt när man ska börja tänka på vad man stoppar i sig & motionen är väl egentligen A-O.
Men idag har jag varit ute på en 45 min promenad & ätit rätt bra:) Men det är väl bara att kämpa på!
Ingen som vill börja simma? Har ett badkort som går ut i November sen har jag ett träingskort som jag ska hämta ut på sporthallen. Det ligger där & väntar på mig:p Har legat där sen i April.. Hehe. Inge roligt när man ska iväg själv, det är så tråkigt & det är då man struntar i träningen.. Roligare med sällskap:)

Ikväll ska jag jobba. Rattis fick vila idag. Vi körde lite dressyrträning igår på Hia & det gick bra!:)   


Säljes

Var till Hööks i Lördags & köpte en snygg svart lädergrimma med silverspännen till Rattis, men såklart kan han inte ha den då han har sånt stort huvud.
Därför tänkte jag sälja den om någon här ute är intresserad av den.
Han har haft på sig den en gång då vi provade den & vi har gjort fler hål i den annars är den ny!
Så jag tänkte ta 129:- för den, samma pris som jag köpte den för & det är storlek full.



De olika årstiderna

Tidig vår


Våren, då isen är borta


Försommaren


En mulen sommardag


En solig sommarafton


Hösten med alla de vackra färgerna:)




Vintern med en massa snö

Städning

Höststädning- check!
Nu är jag klar med städningen så nu är det fiiint här ett tag då;) Hihi.
Vaknade tidigt imorse av att det var nå kattslagsmål utanför huset så efter det kunde jag inte somna om så då klev ja upp & började städa klart. Putsade de sista fönstret & bytte gardiner & dukar i tvrummet:) Sen har vi kört iväg våra utemöbler för nu är det HÖST ;P
Städade lite i källaren också samt att vi tvättar en massa nu. Våran måste-göra-lista börjar bli lite kortare.. Nu är det bara lite höststädning som vi ska göra ute. Sen får det vara nog! Plockade iaf upp de sista potatisarna idag också:p

Ska åka & rida lite senare:) Sen hoppas jag på lite mat i Rengsjö också;P




Mina höstfat ifrån partylite har jag ställt fram:)

Diesel

Min nya älskling! ;)

En braig Lördag!

Idag blev det en tripp till Valbo med mammsen:) En mor & dotter dag!
Har shoppat en hel del så nu är plånboken tom:p
Fick med mig saker ifrån Hööks till Rattis:) & sen blev det en full påse ifrån Ikea med en massa saker till hemmet:) & såklart lite kläder också;) Är supernöjd med dagen! Sen käkade vi på Ikea- kockarnas klassiker;) Mumma! ;)

Nu blir det till att göra sig iordning för kvällen då vi ska till Sandra & Johan på mat. Där bjuds det på Tacos ikväll:)
Så denna dag ska jag då inte klaga på!;)

Skönt med helg

Äntligen Fredag & helg!:)
Fy vilken dag detta varit! Allra helst på jobbet. Folk är sjuk & sen går vi kort på em & då är det som körigast med allt. Men vi klarade av em också med nöd & näppe! Är helst slut i kroppen & skallen..
Avslutade min dag i Rengsjö med att rida på min underbara kille:) Ja det där lät ju det också. Haha;P
Rattis är en pärla! Är så himla nöjd med honom:) Nu är det roligt att rida igen ♥
Skyndade hem för att åka & kika på en dammsugare på Elgiganten som var billig, men såklart var den slut.. Finns ju en massa dammsugare att välja bland. Men vi ska fundera så det blev tyvärr inget köp idag. Åkte & handlade mat istället som vi käkade framför tv:n. Pizza blev det för mig & Tommy åt kött;) Gött va de!;)

Imorgon drar jag & mamma iväg till Valbo. Tur det finns nån som vill följa då iaf eftersom man inte har en sambo som vill.. Han får man näst intill tvinga med:p Men denna gång klarade han sig undan igen! Konstigt;p Haha.
På kvällen ska vi hem till Sandra & Johan på Tacos:) Kommer nog bli en bra Lördag ändå;)

Nu ska jag gå & väcka Tommy som sover på soffan. Ja fick kika på Idol själv ikväll. En sovande Måns i famnen & en sovande Tommy i soffan;P Haha.

Godnatt nu ska vi göra kväller!
RSS 2.0