Miaridning

Miaträning igår i stekheta solen:) Han va lite trögare & segare denna gång, men i det stora hela så gick det bra:) Jobbigt att springa runt & arbeta i solen ju:p Det var lika svettigt för en annan & vaaarmt. Men härligt med detta väder också!;)
 
I helgen har Föreningen rengsjöhästen hopptävlingar på rid-hia. Kom & titta eller varför inte ta en matbit eller fika;)

Sista träffen

Hade avslutning på föräldraträffen igår i Sunnansjö. Pratade, lekte med barnen & fick gofika:) Hade det riktigt trevligt så synd att det slutar nu med träffarna. Kanske någon tar tag i det ändå så vi kan ses?.. ;) Märks väl!;p

8 månader

Igår blev våran lilla älskling 8 månader ♥
Jisses så tiden springer iväg. Skulle önska att den inte gick såhär fort:) Som vi sa igår på föräldraträffen - Det är roligare nu med barnen, men jobbigare;p Dom kräver mer passning/tid, men det är ju såå mysigt också! ♥ Nu är det full fart framåt!;)
Han sitter stadigt, men kan tippa bakåt ibland eller åt sidan:p Slutade amma han för nån vecka sen & det har gått bara bra. Han kan spela på läppen, men bara om vi gör det. Han har inte kommit på det själv än:p Springer i full fart i gåstolen. Ruskar på huvudet åt sidorna om vi busar. Haha. Blir glad & skrattar när man sjunger. Om man håller han i händerna så kan han gå. Sover bra om nätterna. Sover allt mellan 10-12 timmar:) Så vi ska inte klaga. Äter bra med mat & gröt är ändå favoriten;) Händer ju så mycket så man glömmer ju bort en massa & svårt att hålla reda på allt ;p Men han är mest nöjd & glad. Sover mellan 3-4 ggr om dagen fortf. Han har fått två små riskorn till tänder i nederkäken.:P Hihi..
 

Snabb affär!

Fick min gamla hoppsadel såld ikväll!:) Smidig & snabb affär. Det gillar vi!;)

Va till ridbanan & red ett pass ikväll. Gick sådär.. Seg & inte så arbetsvillig. Avslutade med en tur ut till skogen & då blev det andra bullar:) Fick en pigg & glad häst som ville jobba på!

Morsdag

Min första morsdag var igår!:) & den 'firades' med en bakis sambo, utan Pontus & en städddag efter Lördagens fest;) Haha. Men på kvällen blev det pizza/tårta hos svärmor & en sambo som va lite piggare & Pontus hade då anlänt:) ♥ Lite annorlunda dag, men fylld med kärlek ;) (Får fira min mamma idag då de ej blev igår..)
 

55-års fest!

I Lördags hade jag & Tommy en gemensam fest!:) Vi hade hyrt Lenninge bastun. Det bjöds på grillat vildsvin, kaffe & tårta:) Fick fina presenter då också fast vi inte skulle ha nå;p Fick blommor, förstoring på Pontus, presentkort på SF-bio, presentkort på Håkes blommor, ljuslycktor, choklad. :) (Hoppas jag ej glömt nå) Tusen tack! Hade en grymt trevlig kväll med alla nära & kära:) Kom hem kring halv tre tiden.. Vi sov också utan Pontus för första gången då mina föräldrar tog med sig han hem. Det hade iaf gått så bra så :) Hade inte varit några problem. Va väl värre för en annan, men de gick :p Nyttigt att sakna också ♥
 
 
 

25-års kalas

I Fredags fyllde jag 25 år så då hade jag finfrämmande av familjerna & några vänner ♥ Fick så fina & bra presenter:) Fick bla. pengar, blommor, kläder, träns, ridbyxor, silversked till min teskedssamling, Thomas Sabo armband med tre berlocker (A,T,P) Tusen tack för fina presenter:)
 

Bästa Pompe

Gofis! ♥
Snart är du 8 månader. Vart försvinner tiden?.. Har aldrig varit med om att 8 månader gått så himla fort..
Älskar Dig!

Blött

Kom ut på en ridtur på em med Rattis, men hann dock inte rida innan regnet kom.. Så vi blev en aaaningen blöta. Men slapp frysa då han va tjaffsig & bråkig.. Krävdes en del från mig;p Så fick jobba honom mycket med att flytta han åt sidorna & få honom lång & låg. Framförallt avslappnad! Tillslut gick det att böja den 'hårda fjädern'. På slutet av ridturen fick jag honom att gå i en kort & samlad galopp:) & nöjd blev jag!:)

Frissan

Har varit till frissan idag & äntligen är den 'snygga' utväxten borta!;) Bryn/fransar är även uppfräschade. Tog sina timmar där, men det är så skönt att bli ompysslad sådär!;) Härligt med egentid!

'Klippt navelsträngen helt'

Har trappat ner ytterligare på amningen så nu ammas inte Pontus längre.. Är på två vis, men det där lilla myset & närheten man fick tillsammans är de jobbigast att komma över. Men man får ju närhet på många andra vis också & massa kärlek ändå ♥ Men det är ändå speciellt att amma:) Hihi.. Ammade han sist på Söndagmorg. Han har istället fått välling & det har gått bra:) Man har inte märkt någon saknad från hans sida iaf. När han druckit upp vällingen är han nöjd & glad som vanligt:) Men idag blev det en aningen spännt i mina bröst så fick pumpa ur en skvätt så att trycket försvann.. Har snälla söta Helen som får svara på alla mina dryga & knäppa frågor & funderingar:) Hihi.. Tur jag har dig vid min sida ♥
 
Annars har han fått provsmaka majskrokar & dom gillar han att suga/bita på. Sen försöker vi vidare med lite hemmagjord mat, men det går trögt;p Men vi kämpar på!;)

Valbo

Har varit i Valbo hela dagen & shoppat en massa med min kära mor:) Hittade en massa saker till både mig, hemmet, Pontus & till min kära häst. Är väldigt nöjd med mina inköp! Pontus garderob är uppdaterad med en massa sommarkläder;p Nice.. ;)
Resan dit & hem gick bra & när jag kom hem va grabbarna borta i Vik så fick lite tid till att packa upp allt i lugn & ro. Men sen blev det kram & puss-kalas med Pompe:) Har saaaknat honom såå idag ♥ Min lilla älskling! Dom hade varit snälla & kört hö till stallet idag också så tack för det! Moffa va med & hjälpte till med det också!;p

Har haft en toppen Söndag!:) En 'mor & dotter-dag' ;) ♥

Erik-dagen

Grattis på Erik-dagen, stor som liten! ♥
 
 

'Kan själv'

Nattisvälling & mys i soffan innan han gjorde kväller:)

Nu blir det lite tv-tittande & mys i soffan. Har hunnit med att olja in altan idag & jag har även gjort lite egen barnmat till Pontus:) Mixade ihop pot-broccoli, pot-broccoli-lax. Han åt med god aptit så det va ju kul:p För det ja gjorde igår va ingen hitt alls. Haha. Då gjorde jag currykyckling m.ris. :p Va nog de små risklumparna som blev efter att man mixade som han inte gillade:p

Badavslutning

Har varit på avslutning på babysimet idag. Kommer vara uppehåll till Aug. nu. Lite tråkigt att dom redan stänger, men vi är anmälda till nästa kurs iaf:) Fick diplom & fika där idag:) Pompe är så duktig & dyker som en liten fisk i vattnet. Hihi..Så nu får vi bada i badkaret & hoppas på många varma & soliga dagar i sommar så han kan bada ute i en pool;)

Här sitter han i bilen påväg mot badet!

Härlig ridtur!

 
Blev en härlig e.m tur i skogen på bästa herren!:)

Träning för Mia Skäryd

Första ridpasset för Mia är nu gjort för i år & det gick superbra!:) Bättre än vad jag trodde. Rattis va verkligen jättefin & jag åkte dessutom iväg själv denna gång. & även det gick ju bra.. :)

Första tanden

I Söndags (12/5-13) kunde man känna Pontus första tand. Då hade den spruckit igenom. Har märkt att tänderna varit på g då han ska ha allt i munnen & han dregglar hur mkt som helst. De senaste dagarna har det varit nr2 i blöjan ganska så ofta, men han har klarat sig ifrån febern än så länge iaf:)
 
 

Pompe

 

Bilder sen kalaset!

Hann inte lägga in nå bilder sen igår då vi firade Tommy så dom kommer nu:)
 
 

Tommy 30 år!

GRATTIS VÄRLDENS BÄSTA SAMBO & PAPPA PÅ 30-ÅRS DAGEN!! ♥
 
 
Vi Älskar Dig!

13:e Maj

Nu har jag äntligen fått lite vårfint ute:) Va iväg & köpte blommor idag så nu är det fiiint på bron & i rabatten:) Hihi.. Annars har det varit full snurr hela dagen lång.. Om folk tror att det är lugnt & skönt & att man inte har att göra då man är mammaledig kan ni hoppa i brasan;P Haha. För det är full fart kan då jag tycka iaf & stressigt.. Men det är väl hur man gör sig också;) Men som ni vet hur jag va innan så blir det rätt mkt stress nu också.. :p Haha..
Fixade smörgåstårtor på fm idag som vi ska ha tills imorgon då Tommy fyller år;) Pontus satt till en början snällt & kikade på i matstolen, men sen blev det tråkigt tyckte han så man fick skyyynda på en aning då:p Ge leksak efter leksak då han kasta ner dom på golvet. Nappen funkade bra tillslut iaf!
I em kom jag som sagt iväg & köpte blommor sen åkte jag till stallet. Svängde förbi Hia på hemvägen för där va det hoppträning för Patric. Man blir lite sugen på att hoppa när man står på sidan & kikar;p

Nattade Pontus med välling när ja kom hem sen somnade han snällt:)

Dagen med fullt ös

Fullt ös hela dagen!.. Puuh.
Började dagen med en härlig ridtur i skogen:) 'Momme' kom hit & va barnvakt så mamman fick åka iväg till stallet. Kom lagomt hem till lunch, sen var det dags för mig & Tommy att åka iväg på föräldrautb. (Tommy fick sluta tidigare idag också eftersom det är röddag imorgon) Utb. va om barnolycksfall & det va himla bra tyckte vi. Fick tex. veta hur man gör då ett barn sätter i halsen, vilka kemikalier/vätskor som är jättefarliga att stoppa i sig. Men det absolut farligaste va de små runda batterina som finns!! Stoppade ett barn i sig ett sånt så tog det 1 timme så hade det frätt sönder hela magen!!.. :o Hemskt!!
Mamma tog iaf med sig Pontus till Rengsjö så när vi kom hem från föräldraträffen var det bara att duscha & göra sig klar för kalas;) Var på kalas i Svedja hos kusin m. fam. Fick smörgåstårta, tårta & fikabröd:) Gofika!;) Pontus va dessvärre rätt ledssen mellan varven.. Mycket folk & trött är ingen bra kombo.
Åkte hem & släppte av Tommy hos hans föräldrar för dom skulle åka nästan till Uppsala (Monkarbo?) & titta på en bil!.. Så dom kommer väl hem i natt nå tag.
Pontus fick välling/erättning även ikväll & efter det somnade han sött :)
Fick helt plötsligt en massa egentid ikväll då.. ;)

Första vällingen

Då har vi testat att ge Pontus välling/ersättning ikväll & det funkade bra. (Bvc tyckte vi skulle blanda hälften-hälften de första gångerna) Han drack upp 200ml i ett svep;) Haha. Ingen konst, utan det gick i utan problem!;) Får se hur det kommer gå kommande kvällar, men förhoppningsvis ska det gå bra! Håller tummarna för det. Detta innebär i så fall att jag endast kommer amma på morgon.
Han somnade lika bra i sin säng som han annars gör så hoppas han sover lika bra under natten också.. :)
 
Imorgon väntar ev.ridning, föräldrautbildning om 'barnolycksfall' & sen på kvällen blir det kalas hos kusin m. fam. :)

Morgonbus!

 
'Lipa betyder kärlekspipa' ♥

Måndag!

Då var det Måndag igen då & Tommy började jobba idag efter den lååånga arbetslösheten. Han har ju varit hemma från Nov. Så det är ju helt klart lite ovant, men det går bra. :) Var ju på bvc idag sen har vi varit ute på små promenader. Pontus har sovit ute i vagnen på både fm & efter lunch:) Jag tog boken & satte mig i solen med en kopp kaffe då. Gäller att passa på!;) Sen kom mamma förbi så då rövade hon med Pontus hem till Rengsjö:p Hihi. 
När Tommy kom hem lämnade vi min bil på verkstaden & sen åkte vi också till Rengsjö. Jag tog en ridtur bland skogsmaskiner & massa träd som låg huller om buller i skogen.. Haha. Vilken ridtur. Jisses! Men i det stora hela skötte sig Rattis bra:) Vilken härlig kväll det varit! Hur varmt som helst ute! Underbart!;) Fler sådana dagar tack!!;)

Bvc 6:e Maj 2013

Idag var det dags för bvc igen. Nu väger våran kille 9715g & är 72,4cm lång ♥ Tycker man om mat så märks det på vågen;p Hihi... Nästa gång blir det ett besök vid 8 månader. Pratade lite om amning/mat eftersom ja vill trappa ner lite mer med amningen nu. Ammar fortf. på morgon/kväll. Men ska prova mig fram nu & byta ut kvällsamningen mot ersättning-välling. Ska blanda det ett par gånger för att sen gå över helt på välling. Han äter gröt/mat så himla bra under dagarna så tror inte detta ska bli nå problem iaf:)
 
'Momme' har köpt en kepa till Pontus. ;)

John-dagen

Grattis älskade Du på namnsdagen! ♥
 

2:a Maj 2013

Har varit effektiv denna fm sen vi klev upp ur sängen! Har hunnit diska & plockat lite. Lagat iordning lunchen & fått in en tvätt i maskin. Klockan är bara 9.30!;) Haha..  Nu sitter jag med en kopp kaffe & njuter av lite lugn & ro;) Tommy har åkt iväg en sväng till sina föräldrar & Pontus sover sin fm-tupplur nu i sängen:) Så då passar jag på att kika runt lite på internet;p
 
Får se vad denna dag har att erbjuda!:)
RSS 2.0