7 månader

Aldrig har väl 7 månader varit så händelserika ♥ Innehållit såå mycket lycka, kärlek & glädje ♥
 
 
Älskar Dig!

Sista April!

Ikväll blir det grillat & mys i Sörbo hos Bella & Jocke:)

Gårdagens skörd

Igår va vi ute hela dagen & grejsade. Tommy körde skogsmaskin alldeles vid oss då svärfar & en till gubbe har tagit ner skog så nu hoppas vi på att vi får mer sol på bron/altan i sommar!:) Var mest så vi skulle få mer em/kvällssol så igår kväll kom solen fram en stund & det märktes skillnad!
Jag var ute & klippte bort massa buskar & rensade i landen. Pontus sov snällt i vagnen på fm & sen var vi ut en sväng på em också för hann ej klart före.. Men nu är det färdigt så nu tänkte jag plantera lite blommor nå tag framöver:)
 

Lördag!

Som vanligt på alla Lördagar var vi & badade idag:) Hade typ hela bassängen för oss själva då det var vi & en tjej till med hennes bebis som badade. Så det fanns gott om plats;) Vi dyker på för fullt, sjunger & busar:) Så himla mysigt & roligt tycker Pontus:) Vi också. Hihi.. :)
Åkte till Rengsjö sen & jag åkte vidare till ridbanorna för att det var 'städfixardag' där idag. Nu kan man äääntligen rida på Rengsjöhästens ridbanor!!:) Så jag var såklart dit sen & red:) Gick galet bra!:) Tjooohooo! Skönt att slippa åka till Nytorp nu!:) 5min så är man på plats liksom. Skönt!

Åkte till Vik sen & har varit där ikväll. Fick mat & Tommy tvättade en massa vinterdäck. Nu blir det glo tv en sväng innan man gör kväller.
Ha en fin Lördagskväll!:)

Ninja La Silla

Ninjas avsked inför fullsatt Scandinavium! Se här!

Bett

Just nu rider jag Rattis på dessa bett. Ett rakt stångbett & ett tredelat.
 
 
Tar gärna emot tips på fler typer av bett som är bra. Han går bra på dessa två & jag tror dessa är av den 'snällare' typen av bett..?!.. Behöver ej ta han så mycket i munnen & han är känslig. Kan dock va lite pigg ute & då lyssnar han iofs inte lika bra på 'handen' mot för vad han gör då jag rider i ridhus/paddock.

Matvanor vid 7mån.

Tiden går verkligen fort då man fått barn.. Snart är lillen 7 månader ♥ Har ändra lite kring Pontus matvanor. Nu ser det ut såhär:
Kl:7-8 ammas han.
Kl: 10-11 äter han gröt.
Kl:13-14 äter han lunch/efterrätt
Kl:17-18 äter han middag.
Kl:18-19 äter han gröt.
Kl:20 ammar jag innan läggdags.
Han dricker vatten till måltiderna.
Detta är ca. tider.. Men såhär ser hans rutiner ut på ett ungefär nu. Tog nyligen bort ammningen på em så nu äter han mat till middag istället. Har funkat bra. Han sover på fm, lunch & em. Oftast sover han 1 timme vid varje tillfälle. Kan bli en längre stund på em. Så det brukar bli 3ggr på en dag som han sover. Märks att han inte behöver sova 2-3 timmar längre som förr.. Han brukar kunna vara vaken från 16-17-tiden tills han gör kväller vid 20-tiden:)
Han sover fortf. hela nätterna:) Så det är så skönt att vi får en sammanhängande sömn:) Nu de senaste veckorna har han sovit till ca:8-tiden på morgon. Sovmorgon till oss så det tackar vi för!;)

Tremänningar!

I går sov Pontus tremänning,Amanda, över hos oss ♥
 

Sandvägar

Äääntligen har snön försvunnit på ridvägarna. Dock ej i skogen ännu, men efter travslingorna är sanden framme!:) Så idag var jag & Ylva ute på en tur & hästarna var pigga & glada:) Tjoohoo!! Var sååå härligt att sitta på hästryggen & känna värmen i luften & njuta av solen som sken på oss:) Nu är våren påväg!
 
(Sommaren 2012)

Lördagsmys!

På fm var jag ute med Pontus så han fick sova ute en sväng innan vi skulle iväg & bada i Söderala:) Badningen gick bra. Tidigare då man dykt med han behövde man blåsa på näsan & säga att man skulle dyka. Nu efter idag behöver man bara tala om att man ska göra ett dyk så håller han andan själv:) Händer mycket på bara några gånger. Roligt att se framstegen:)
Sen åkte vi till mamma & pappa på lunch. Därefter va vi hem till fam. Nilsson som precis skulle äta lunch då vi kom. Fick med oss Amanda (mitt kusinbarn) hem därifrån också så nu ska hon sova över här hos sin tremänning för första gången;)
Vi gjorde ett stopp i Vik också så hon fick se kalvarna, fyra små söta kattungar & sen blev det lite bus & lek med Johanna också som kom förbi:) Pontus fick många pussar/kramar från sin favvo-faster:)

Ikväll åt vi hamburgare till middag. Sen badade Amanda & sen blev det bus med både Amanda & Pontus:) Jag va iväg & handlade lite götta som vi smaskade på till Fångarna på fortet som Amanda ville se:p

Imorgon är en ny dag & vi får se vad vi hittar på för bus då:) Man är inte direkt van att ha två barn såhär, men bra att man kan låna & prova på't iaf;) Haha.
Godnatt!

Finbesök!

(Kort från Helen & Jk's bröllop-2009)
 
Idag har jag & Pontus haft finfrämmande av Lina

Snabba puckar!

I Onsdags beställde jag kort från Fuji direkt & idag fanns korten i brevlådan! :) Det kan man kalla snabb leverans!
 

Fuji

 
Har gjort en beställning från Fuji direkt:) Med bla. massor av kort på lillprinsen :)

Gohjärtat

 
Våran tokis ♥

Kentaur Andromeda

Var till Valbo i Måndags & köpte en sadel på öppet köp, men med min otur så passade den såklart inte på Rattis då den kom för nära manken.. Men hade tur så jag slapp åka tillbaka med den då mammas jobbarkompis köpte den av mig istället. Bara att leta vidare..

Vemdalen

Mellan Tor-Sön var vi i Vemdalen:) Vår lilla familj samt Tommys & mina föräldrar. Hade dock inte så mycket sol dessa dagar, men vi hade det mysigt ändå:) Åt gott & bara myste på:) Kom iväg på lite skoteråkning också upp till fjället. Häärligt!
 
På vägen upp såg vi massor av renar, två älgar & tjäderhönor..

Skoning

Imorse var det dags för skoning så jag var i stallet tidigt.. Dock kan man inte sätta på sommarskor än då det är mkt snö kvar & isigt efter vägarna. Men nästa sväng, då åker dom på!;) Tog iaf bort sulorna nu, men brodden får sitta på till nästa gång. Eller om jag skruvar ur dom när backen är bar igen :p Återstå att se..

Igår kväll kom jag & Ylva ut på en härlig & lagom ridtur:) Blev lite sent, men gick det med. Tur lillgrabben var snäll med 'momme' & 'moffa':) Är så tacksam över all hjälp jag får med Pontus så jag kan få tillbringa nån timme i stallet:) Är tid jag värdesätter mkt! -Egentid är något man verkligen uppskattar då man fått barn ♥

Rutiner vid 6 månader

Det händer nästan någonting kring Pontus för varje dag som går nu tycker jag:) Allt från olika ljud som han kommer på att göra till att han börjat äta barnmat:p Lite kort om hur dagarna brukar se ut.
 
- Vaknar & äter (ammar) vid ca 07.00. Somnar runt 8.30-9.00 & sover allt från 1-2timmar.
- Äter gröt vid ca 10.00-10.30
-Busar & myser på innan lunch, ev att han somnar en sväng till innan lunch
- Vid ca 12-13 äter han lunch. Har börjat ge han barnmat från barnmatsburkar nu & lite fruktpur'e. (Vill prova lite olika maträtter innan jag gör nå eget storkok)
- Somnar sen runt 14-15 & kan sova mellan 1-3 timmar. Är väldigt olika från dag till dag.
- Ammar sen honom en gång på em (ca kl 16-18) & sen till kvällen vid 20.00 innan han ska sova. Nu de senaste dagarna när vi äter middag (kl17-18) så har han fått smaka lite fruktpur'e eller lite barnmat. Han sitter med vid alla måltider vi äter & han börjar bli mer & mer intresserad av vad vi stoppar in i munnen:p Värst är det väl vid middagen så därför har han fått ätit lite av sin mat:p
- Han somnar iaf någongång mellan 20-20.30. Sen sover han till morgonen efter, så himla skönt!:)

På ett ungefär så ser våra dagar ut så med Pontus mat/sov-rutiner.. :)
 
Ca 1 vecka
 
6 månader
 

Mys på isen!

 
Har varit på isen vid oss idag med Emma & Bella. Pappa kom förbi & stal nån korv också;p Solen kikade fram efter tolv så vi fick lite sol på oss iaf:) Härligt väder med härligt sällskap!:) Pontus var med han också & han sov för det mesta.

Laddat batterierna

Har fyllt på med ny energi idag:) Att få egentid med fina vänner gör gott för själen ♥ Tack Helen & Johanna för en mysig fika tillsammans & bus med Helens söta flickor!:)

Love

Vår lilla solstråle ♥
 
 
Man får aldrig nog av dig! ♥

Rengsjö/Vik

Var på Nytorp innan lunch idag & fick ha ridhuset för oss själva även denna dag:) Lånade Ylvas hoppsadel så idag blev det lite lösgörande i traven/galoppen, bakdelsvändningar, förvänd galopp & lite galoppombyten.. Går riktigt bra tycker jag med tankte på att vi inte tränat så mkt 'dressyr' sen vi kom igång:) Blir den träning det blir i skogen;p Är ju bara mysigt att vara 'skogsmullar' i skogen & bara rida:) Hihi. Men i ridhuset försöker jag mig på dressyren lite mera;) Sugen på att småhoppa nått hinder så det ska jag prova nå tag framöver..

Efter ridpasset fixade pappa ut vattenslangen så jag kunde tvätta bilen på deras gård. (Ska lämna in den på Bilmetro imorgon då min 4-hjulsdrift ej funkar) Så kändes trevligare att lämna in en ren bil! Dammsög den också faktiskt!
Har tillbringat em i Vik ute i solen. :) Pontus somnade ute i vagnen också så då kunde vi ta oss en kopp kaffe!

Livet är bra härligt! ♥

1:a April 2013

 Påsken är över för i år & imorgon återgår det till 'vanlig' vardag igen! 
Har tillbringat hela dagen hos Tommys föräldrar idag & vi blev bjuden på lunch/fika så ska inte klaga:) Ikväll kom även mamma & pappa förbi så då bjöd jag på mat/fika;p Har varit helt hästledig idag då snälla mamma åkte till stallet. Men imorgon blir det andra bullar;p Då åker jag till Nytorp en sväng för att rida:)
 
 
Nu vill jag ha sommar & sol!:)
RSS 2.0