Hostbaciller

Jäkla hosta!!.. Orken är helt borta & jag hostar ihjäl mig snart. Har varken tid eller lust att vara sjuk nu. Men med min otur så blir jag jämnt sjuk den här tiden..
Ska pallra mig till jobbet i em & sen jobbar jag resten av veckan. Tur man är ledig i helgen:) Helgen som va så jobbade jag & då pinade jag mig igenom passen.. Fy bubblan!! Ryggont & hosta, de va ingen bra kombo. Ryggen är bättre iaf, men hostan blir bara värre & värre tror ja.. :/

Ridningen ligger jag lågt med nu. Ylva va snäll & rastade kusen igår:)

5-års kalas :)

GRATTIS ÄLSKADE AMANDA PÅ 5-ÅRS DAGEN! ♥


Hon fick bla. dessa ridstövlar av oss:)

Jäkla rygg..

Trodde jag skulle dö imorse när jag klev ur sängen!.. Fy f***n vad ont jag hade i ryggen!. Kände mig som en robbot på jobbet. Haha. Kunde inte vrida mig om riktigt för hade så himla ont. :/ & sen skulle ja ju jobba delad tur också.. Hmm, jippi!! :/ Men nu är ja iaf hemma & har plågat mig igenom dom timmarna också! Har proppat i mig alvedon hela dagen tror ja. Sen fick ja smörja mig med voltaren & proppa i mig diklofenak som pappa hade. Dom pillren räddade mig idag! Dom gjorde min dag;)
Så får se hur jag känner mig imorgon. Känns lite bättre nu iaf. Hoppas ja kan sova inatt. Hade lite problem med det natten som va.. Hade så fruktansvärt ont.

Imorgon ska vi på 5-års kalas:) Amanda fyller år!;)

Fredagsmys!

Igår var jag ledig från både jobbet & hästen:) Va kanske bra det också eftersom jag fick så himla ont i ryggen.. :/ Men då passade jag på att besöka Helen & Lea:) Vi drack kaffe & åt kladdkaka som Helen hade gjort:) Sen blev det lek ute i trädgården med Lea & en massa mys i solen:) Måste göras om snart ♥
På kvällen hyrde vi film:) Blev så sugen då ja läste att Helen & Jk skulle göra det;p Hihi. Vi hyrde till & med samma film som dom!;) Haha. - Red riding hood & jag tyckte den va jätte bra:)



Jag & min fyrbenta vän

Hittade ett kort på mig & Rattis på hemsidan sen vi tränade för Ylva förra helgen:)


Regnkläderna är på då det spöregnade..

Ljusnan

Halva veckan är förbi.. Snart är det redan helg. Men då jobbar jag:/
Har haft fullt upp på jobbet idag. Phuu.. Em svischade bara förbi tror ja. Men skönt det med;p Så man får komma hem nångång;)

Mamma & pappa har ordnat så vi ska få Ljusnan hem till oss nu så det tackar vi för:) Vi fick 3månader av dom nu en gång:) Så då kan man äta frukost & läsa tidningen. Myyys!;) Men är för lat för att gå & hämta den när ja ska upp jobba;p Haha. Så den får jag läsa när ja kommer hem istället:)



Stubbåker!

Igår var jag till Nytorp & tränade för Mia:) Kände mig pepp & på topp, men varken jag eller hästen orkade särskilt mycket & han sprang bara med raka ben som Mia sa;P Haha. Vi gjorde en övning med bommar & sen gick det hur bra som helst:) Då fick han igång sina bakben & jag fick igång min ridning bra också!;) Så det gick bra tillslut iaf!

Idag så tänkte jag bara ut i skogen & skritta, men när jag såg att dom hade kört ihop all halm på åkern & gjort rundbalar så kunde ja inte hålla mig längre;) Jag red på stubbåkern & det är det bästa som finns!!:) Hihi. Red bara i ca 30min men han blev rejält svettig & lika så jag;p Tränade på lätt sitts igen & ökade & minskade galoppen rätt mycket! Det går bättre & bättre med det nu tycker jag:) Kan få honom riktigt kort & sen öka med energi;) Han va iaf superfin idag!!:)

Polis på gården

Då va min tre-ledighet över för denna gång..
Igårkväll
va ja så trött & slut så då va ja bara hemma på kvällen:p Vi åkte & hyrde en film & myste framför tv:n bara:)
Idag har jag stått vid spisen hela dagen känns det som. Haha. Men följde med Tommy tidigare idag då han skulle grejsa med bilarna & så.. Men det varade inte länge;p Ja åkte hem & fixade lunch istället;) Sen blev det att ja började med middagen eftersom det skulle ta lite längre tid med den.. Så ja gjorde potatis, skar upp kött & ställde in i ugnen sen gjorde ja bea till;) Snodde ihop en blåbärspaj också så vi ska snart mumsa i oss maten & sen blir det paj som efterrätt;D  

Polisen kom nyss hit & vände på gården.. Som tur va så skulle de till grannen & kolla upp en bil.. Det står en kvaddad bil där som är stulen.. Någon har snott den inatt & lämnat den där med punka, den va krockad & rutorna va inslagna.. Vi fick iaf tag på ägaren tidigare idag då vi upptäckte den. Så hoppas dom får tag på de personer som snodde den!!  
Polisen kom hit en vända till nu igen.. Skumt!

Träning för Ylva

Nu kommer det en liten update ang. ridningen så ni som inte alls gillar att läsa om det behöver inte ens kolla in detta inlägg;p Haha! Tänkte att ja måste va snäll & varna er;) haha!

Igår så red jag ut i hoppsadeln på stubbåkern & tränade lätt sitts:) Det är det bästa med att hösten kommer! När man får rida på en stooor åker & bara galoppera:) Det är sååå härligt! Bara dom tagit reda på halmen så kan man rida precis vart man vill;p Nu får man se upp så man inte rider på halmsträngarna eller korsar dom. Då blir inte bonden nå glad;p Han mjuknade till & blev jättefin på slutet iaf:) Tror han tyckte det va lite skoj att springa fort igår;) Jag bara älskar stubbåkrar!

Idag har det varit heldagsträning för bästa Ylva:D
Jag red tidigt imorse först, redan 8.30. Men det gick det också! Red en massa lösgörande så han skulle bli mjuk & fin i kroppen & även om jag skulle öka eller minska, byta håll eller vad det nu va så skulle han ändå gå kvar i en låg & fin form. Lyckades rätt bra med det idag tycker jag!:) Precis efter att jag hade ridit & va klar så kom regnet.. :/ Alla de andra sju som skulle rida efter mig fick rida i spöregn nästan.
Vi åt iaf en gemensam lunch, exotisk planka från MW;) Jättegott! Blev en hel del hästsnack över lunchen:)
Sen va det dags för nästa pass! Då spöregnade det & jag möttes av en kall & blöt kille i hagen som ville in:) Uscha.. Men det va bara att bita i det sura äpplet & åka iväg igen på nästa pass. Då fick även jag rida i regnvädret:/ Vi fick iaf rida över en massa bommar & hoppa lite hinder. Öka & minska galoppen mellan ett par bommar. Fick rida på 5 & 8 galoppsprång mellan bommarna då det va 21,5m mellan dessa bommar. (om jag inte minns fel) Det gick iaf skitbra!:) Han va jättefin även då. Jag är jättenöjd med denna dag på hästryggen!!;)

Hoppträning!

Har varit iväg på hoppträning nu ikväll:) Hoppade lite hinder som vi lämnade kvar efter tävlingen som va igår. Så det blev lite "titt" hinder som vi hoppade över & det gick bra. Tog nått språng över muren, vågorna, regnbågen & brunnsparet;) Gjorde ingen speciell övning utan hoppade bara:)

Imorgon börjar jag jobba igen:/ Efter 3 veckors semester. Gruvsamt! Men bara man kommer dit så går det väl bra. Har iaf varit superskönt med semester:) Får se hur länge det dröjer till nästa gång;p

Min snygging!











♥♥♥

Bilder sen kräftskivan!

Påväg till grannarna på kräftskiva!:)







Åt två stora fat med kräftor!!:)


Lotta, Micke, Tommie & Johanna:)


Tommy & hans föräldrar:)


Rengsjö hela dagen lång!

Igår va vi på kräftskiva & det va lika trevligt som alltid;) Åt massa kräftor & det blev ost & kex också;) Mums! Sen lite efterrätt med;p Hade en mysig kväll iaf!

Imorse åkte jag till Rengsjö & hjälpte till att bygga upp hinder inför morgondagens regionala hopptävling:) Blev där ett par timmar & fixade med allt möjligt.. Sen eftersom det va de Rengsjö bya brännboll på IP så då stannade jag kvar & kika på alla som spela! Berga & Glössbo möttes i finalen & Berga vann!! Va även lite barnvakt till Amanda & Josephine;)
Nu ikväll va vi hem till Siv & grattade henne & hon bjöd på smörgåstårta! Mumma!:) Så även där fick ja pussa på mina gotjejer Amanda & Josephine!;)

Nu blir det sängen om man ska orka med en heldag imorgon på tävlingsbanan som funktionär!
Godnatt!!

Kräftskiva!



Ikväll är det dags för den årliga kräftskivan hos Lotta & Micke!:)

Shoppingdags

Åker om en liten stund till Valbo med mina päron :)

Lingonlimpa

Medans jag ändå håller på så slänger jag upp receptet på en snabbakad lingonlimpa som jag nyss har gjort!:)

200grader i ca: 55-60 min

½ dl krossat vete
1 dl havregryn
3 dl grahamsmjöl
5 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl filmjölk eller naturell yoghurt
3/4 dl brödsirap
½ dl lingonsylt (jag hade 2dl!)

Smörj en avlång form (1½L)
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda sedan ner fil, sirap & lingonsylt. Rör ihop det till en smet. Klicka ner smeten i formen & grädda på gallret längst ner i ugnen. Låt den sedan svalna i en handduk när limpan är färdiggräddad.




Klar för att gräddas!

Fläskfilé gryta

Tänkte dela med mig utav ett superlätt recept & det är hur gott som helst! :)

400g fläskfilé
1msk margarin (till stekning)
½ tsk salt
1 gul lök
4-5 skivor rökt skinka
1 burk champinjoner (jag använde hela champ.)
½ msk curry
1 msk mjöl
1 msk tomatpuré
1 köttbuljong
3dl matlagningsgrädde

Bryn köttet först. Ha sedan i lök & skinka. Stek det tillsammans en stund.
Blanda sedan i alla de andra ingredienserna & låt det småkoka i ca:20-25min.

Man kan äta det med potatis, ris eller pasta.

Lycka till!:)




En skuttis



Har en liten Stampe (hare) som skuttar runt vid stallet:) Han är inte direkt rädd av sig heller. Så söt med sina långa ben & öron. Bättre att ha han där än massa ormar & möss. Det gillar vi inte! Men tror dom har flyttat nu iaf:) Tur är väl det!:)

Ny kategori

Har en ny kategori nu - Hästar/träning m.m :) Kände att jag skriver mkt om min ridning nu om hur det går osv så då tyckte jag att det kunde få hamna i en egen kategori så är det lätt att hitta igen när man vill kolla tillbaka på tiden som varit:)    

Vaccination


Aug. 2010

Har varit in till travet nu på fm & vaccinerat Rattis. Tackar brorsan som följde med & körde;)

2011-08-09

Om exakt 1 vecka är jag tillbaka på jobbet igen.. :/ Har lite smått ångest över det.. Känns som man inte har hunnit med det man vill riktigt. Veckorna har verkligen gått fort!

Igår var jag hem till Emma & besökte henne en sväng:) Snackade massa skit & Bella dök upp hon också;p Sen blev det ett stopp hos Teresia & Pär med familj också:) Pussade lite på ungarna innan jag åkte hem till mamma & pappa. Bytte om där & åkte vidare till stallet. Det va ju dags för lite hoppning!;) Gick riktigt bra!:D Hoppade studs & gjorde olika övningar. Han va superfin!:) Mjuk & fin i hela kroppen!!:) Har nog aldrig gått så bra som det gjorde igår när vi hoppat;p

Har inte gjort många knop idag. Diskat ett berg med disk & sen började jag baka;p Är regional hopptävling på Söndag så då bakade jag lite tills dess. Slängde ihop en långpannekaka:) Har även dammsugit & grejsat med annat.
Ikväll ska jag iväg på träning igen men då blir det dressyr:) Så då åker vi mot Arbrå & Tommy är snäll & kör oss dit;) Imorgon har jag anlitat brorsan att köra in till travbanan då det är dags att vaccinera Rattis.

Therese som har ridit Rattis nu under sommaren flyttar till Sthlm nu då hon fått jobb där:) Så hon red Rattis sista gången i Torsdags.. Så nu har jag ev. nån annan som vill rida han så ska spåna lite mer i det & hoppas att det kan bli nå bra av det :) För det har varit guld värt att veta att en annan rider han en gång i veckan & då är ja helt hästledig:) Kan faktiskt va riktigt skönt ibland!

Hejsvejs!

Parken- Björn Rosenström

I Lördags var jag ut med ett gäng brudar på parken då Björn Rosenström spelade & sjöng!;) Hade finväder hela kvällen & det va fart på parken:) Hade en kanonkul kväll & dansade så svetten bara rann;p Haha. Tack tjejer för en galen kväll!:)

Emilia & Bella:)


Emilia, Emelie, Emma & Bella:)


Rättvik- Classic Car Week!

Är nu inne på min sista semester vecka:/ Tommy började jobba idag..
Under hela förra veckan (mån-fre) va vi i Rättvik Classic Car Week:) Hade en kanon vecka där med en massa bilar & annat mys. Badade en hel del då vädret var på topp! ;) Kollade lite i heminredningsbutiker & hittade änltigen en ny plånbok;p Va & kikade in Gocart banan. Tommy åkte givetvis;P Haha! Åt massa god mat, men tillslut blev det för mycket av pizza, kebab, hamburgare, korv, strips & kött. Magen ballade ur sista dagen.. :/ Så man längtade nästan efter "vanlig svensson" mat. Haha. Första kvällen vi kom upp så va vi på Drive in Movie:) Dom visade Cars 2! Annars blev det en hel del bilåkning på dagarna/kvällarna;) På Tisdagen va det den "riktiga" cruisingkvällen & jäklar vad bilar & folk det var efter gatorna;)
Efter nästan en vecka där i Rättvik så va det lika skönt att komma hem igen!:)

På Fredagkväll då vi kom hem va vi bjudna till grannarna från Sthlm på grillat;p Jag, Tommy, Johanna, Tommie, Lotta & hennes dotter Sofie med hennes kille Jonas åt & drack gott i regnvädret:) Kvällen avslutades med ett dopp i deras badtunna & det va jäkligt mysigt!;) Knallade hemåt vid tolv då ja skulle upp dagen efter.. Tommy ramlade in vid två-tiden.. Bra nog rund under sulorna.. ;) Haha!




Grilllade vid stugan tillsammans en kväll:)


Tommys bil


Tommies bil







Fredagsmys hos grannen!:)


Sofie fixar grädden till tårtan;)

RSS 2.0