Bröllopsbilder

Igår va vi på bröllop på Kilafors herrgård! Tommys chef, Magnus Krantz, giftade sig:) Känner han & hans barn sen tidigare också. (Vi är föredetta grannarInga-lill & hennes barn känner jag till också;p Hihi.

Kvällen var magisk. Allt va så himla fint & maten var super god. Det bjöds på förrätt, varmrätt som va buffé & dessert. Senare på kvällen bjöds det på gulashsoppa med vitlöksbröd:)

Redo att gå på bröllop;)


Inväntar bruden.. (Frida-Magnus dotter, Sofie-Inga-lills dotter, Präst, Magnus, Hampus & Rasmus-Magnus söner)


Inga-lill med sina söner Max & Liam
.

Så himla fina!




Hela familjen!

Liam, Max, Sofie, Inga-lill, Magnus, Hampus, Rasmus & Frida






Brudvalsen hade dom mixat ihop själv;) Var helt annorlunda mot för hur man brukar ha iaf;p


Hade en trevlig afton på Kilafors herrgård!:)

Kafferep

Har gjort kaffe & fika hela dagen känns det som;p Hihi. På fm kom Weglin & hans tjej förbi & fikade:) Vi satt ute på altanen & myste;p Blåste en del, men vi höll ut;) Snart får dom tillökning i familjen också:) Så nästa gång man träffar dom så har nog bebisen tittat ut;p

Efter det besöket så hann jag ut på en promenad & då va det väldigt varmt & svettigt;p Duschade & åt lite lunch innan Martina kom förbi:) Då blev det kaffe, glass & en massa prat! ♥

Nu ikväll har jag varit & ridit:) Gick kanoners. Red ut på en liten trav/galopp sväng:P Sen fick vi Tacos hos mamma & pappa:) Mums!

Båtåkning till Järvsö

Idag åkte vi till Orbaden:) Tog med båten dit & la i den där & åkte mot Järvsö. Stannade & åt lunch på Torön:) Vilket mysigt ställe! Jag, Tommy & pappa åkte i våran båt, Anders & Elin åkte vattenskoter & Martin, Ogge, Marcus & Fredde åkte med Martins båt;) En härlig dag ute på vattnet i det fina vädret!:) Har haft det så mysigt;p Badade på ett ställe där det va 18,5 grader bara. Burr.. Det va skit kallt! Sen la vi till vid en vik & där va det 22 grader:) Där va vi i & badade länge:)

Kvällen avslutades med en promenad/joggingtur & sen grillade vi kyckling;) Så har precis fått undan allt & nu hamnade jag här;p Hihi. Men de blir snart sängen känner ja. Trött & seg i kroppen.
Godnatt!

Martin & gänget:)





Ogge åker ring efter Anders;)

Fina Rosang

Idag är det 1 år sen du blev en fin ängel ♥

 





27:e Juli

Äntligen lite sol & värme på semestern!!;) Men vad gör jag inne nu då?!.. Ja det kan man undra;p Haha. Har dammsugit & ruskat av alla mattor. Sen moppade jag av golven. Sitter & väntar på att det ska torka upp nu;p

Det är redan Onsdag. Halva veckan är snart förbi. Vi har pratat om att åka iväg på en liten semestertripp, men allt verkar vara så spontant & oplanerat. Vi får se hur dagen slutar. Det kan visa sig då om vi åker iväg eller inte.. Har haft planer på att åka till Piteå havsbad, men som det ser ut nu så hägrar Östersund mer verkar det som.. Är nästan bara glad om vi lyckas förflytta oss ett par bil. Spelar nästan ingen roll vart:p Men med en sambo som inte vill planera allt för mycket så låter det såhär- Äh, det löser sig. & jag är raka motsattsen. Vill ha allt iordning & planerat så man vet vad som händer & kommer hända. Vill planera allt ja ;p Haha!

Så vi får vänta & se nu då hur det kommer att sluta!:)

Grattis mamma!

Fick en bra start på dagen idag! Började med en promenad:) Men ja fick lite sovmorgon först ;p Tommy åkte iväg vid åtta imorse & grejsade med bilarna mm. Han va snäll & lät mig sova iaf;) Haha. Sen fick han följa med & köra lite hö till stallet;p & sen va han snäll & körde mig på träningen i Arbrå. Gick skit bra ikväll när jag red för Mia:) Galet nöjd! Nu ikväll har vi varit & firat mamma som fyller år!:) Grattis till Dig! :) Hon fick en ny mobil av oss alla sen hade jag gjort en smörgåstårta till henne som vi smaskade i oss;p Till & med att det blev slut på den:p Va ju bra de å;) Sen hade hon baka en massa gott fikabröd & sen blev det tårta på det;) Mums!

Nu blir det hopp i säng! Godnatt!

Grillnatta

Första riktiga semesterdagen har varit helt ok;)
Jag & pappa va ner på stan på fm & fixade en present till mamma som fyller år imorgon;p Sen åkte vi på Ica så ja fick handla ingrediensser till en smörgåstårta:) Tänkte va snäll & göra en till henne då;p Sen hann jag med att plocka & dona lite här hemma innan det va dags att åka till Rengsjö för jag skulle iväg & hoppa för Jessica;) Gick bra & han kändes riktigt fin!:) Vi fick göra lite olika övningar & sen på slutet hoppade vi en liten bana:)

Nu ikväll har vi varit ner på årets Grillnatta:) Otroligt mycket folk va det. Vi åt lite kyckling & potatissallad eftersom jag hade två grillbiljetter;p Gick igenom stan nått varv tillsammans med Johanna & Tommie. Träffade lite folk man kände & sen kollade vi lite på Saade som spelade ute på Långnäs. Hann hem nu innan skyfallet från ovan kom. Gud vilket regnväder det blev. Uscha..

Bakis..

Igår va jag & Tommy på kolbullefest i Svedja:) Hos familjen Nilsson;p Hade en kanontrevlig kväll med alla barn & vuxna;P Haha. Blev dock lite för mkt av det goda så jag somnade på bänken & sen fick jag gå iväg & ställa mig i diket. Haha. Missade all skjuts hem så jag & Tommy tog en promenad hem mitt i natten. Kom i säng vid halv tre hemma hos mamma & pappa:) Tror aldrig det varit så långt hem till dom som de va i natt. Haha;) Men det va skönt att gå också då jag behövde all friskluft som man kunde få just då;p
Imorse mådde man skit!! Fy bubblan vad bakis ja va.. Huuua. Men repade mig rätt fort ändå & åkte till stallet & red:) Sen blev det lite mat hos mamma & pappa innan vi åkte hemåt till oss.

Ikväll har vi grejsat med min bil. Tvättat & städat den för nu ligger den ute på blocket då ja ska sälja den. Så får se om det är någon som nappar:) Fick mat hos svärisarna ikväll också;P Har haft tur med maten idag tror ja:) Hihi. 

Imorgon börjar min första riktiga semesterdag!;D  

ÄNTLIGEN!!


NU HAR JAG SEMESTER!! :D WIIIHOOO!

Räknar ner..

Nu är det BARA 3 jobbdagar kvar sen har jag SEMESTER!! :D Fy fan vad skönt!!

Idag vaknade vi elva!! Båda två!
Vi nästan flög upp ur sängen. Haha. Men de va skönt också, fast dagen har gått rätt fort;p Jag grejsade med allt möjligt här hemma & Tommy gick över  till grannarna & hjälpte dom måla på huset. Dom hade bra med arbetskraft så jag begav mig till Rengsjö:) Åkte & red på min underbara pålle:) ♥ Han va riktigt fin idag när jag var ut på en galopprunda med han. Tränade mkt på att öka & minska galoppen med energi som Ylva tjatar om;) Haha. Sen i traven va han suuuper!!:D Är så glad att vi kommit dit vi kommit tillsammans:) Vi växer för varje gång vi är iväg på träningarna:) Så kul att det ger resultat & att man märker både små & stora skillnader sen vi började med träningarna i vintras;)

Ikväll var jag, mamma & pappa till Teresia & Pär samt deras goungar:) Åkte till dom & fikade en sväng & myste med Amanda & lilla Josephine. ♥ Dom är för goa & söta;) Har precis gjort klart matlådorna. Det blev färskpotatis, majskolvar & kött;p Mumma! Får goda matlådor nu de sista dagarna;)

Imorgon kommer iaf hovslagaren så då blir det upp tidigt.. Men vad gör det när jag snart har semester!!; Haha.

Underbara Du


♥♥♥



Räktur med Varpen den 13/7-11

I Onsdags tog vi en tur med Varpen & firade svärfar lite i förväg:) Åkte en räktur & gud så mkt gott det fanns att stoppa i magen;D Hade en mysig kväll ute på vattnet tillsammans!:)

Johan, Johanna & Tommie


Mamma. Svärisarna skymtar där bak:)


MUMS!:D





Mamma & Pappa


J & T


Kicki & Hasse


Carina & Lars-Erik :)


En del av gänget:)


Alla utom jag;p










Missekisse






Ännu en ny leksak

Brorsans nya vrålåk;)



Man kanske har turen att få åka innan sommaren är över;p Kan ju alltid hoppas!;)

GRATTIS SVÄRFAR!

GRATTIS PÅ 60-ÅRS DAGEN!!



Ikväll blir det fest ute vid Terassen på Långnäs för att fira denna gybbe!!:)

Fredag!!

En vecka kvar tills jag får semester!!

Idag passade jag & Tommy på att åka till Söderhamn när det ändå va skitväder. Fixade med Lars-Eriks present tills imorgon så nu har vi den klar också!:) Imorgonkväll är det 60-års fest för han på Långnäs-Terassen;) Kommer nog bli riktigt kul! Åter till dagen..;p Vi lunchade på en Thairesturang vid ån:) Gudomligt gott va det & sen va det friterad banan & glass till efterrätt;D Åt supermycket så ja trodde magen skulle spricka! Haha.
När vi kom hem slängde vi oss i soffan & kollade på film. Sen följde vi med Tommys pappa på en husvisning inte alls långt härifrån, men det va inget för oss ändå;p Kul att kolla lite & va lite nyfiken:p Hihi. Sen dess har vi latat oss i soffan heeela kvällen & där blir vi kvar tills det är dags att sova;)

Långvind

Åkte till havet & badade förra helgen:) Jag doppade mig också faktiskt;) Det va 18,5 grader i vattnet! Det va svalkande, men rätt skönt ändå;p Hade en mysig dag på stranden fast det mest va molnligt där..









Orup

En kväll då vi bjöd hit Johanna & Tommie på mat:) Sen blev det även båtåkning på kvällen & vi åkte utanför Långnäs & lyssnade på Orup;) En härlig sommarkväll!;)









Kalas för Lea

Förra Fredagen (för en vecka sedan) så var vi & grattade lilla Lea som skulle fylla 1 år:) Vi blev även bjudna på grillat & en god tårta:) Muums! 

Lyckades få två kort då hon öppnade sina paket:)




Myshelg!

Har haft en kanonhelg med massa mysiga människor runt omkring mig!:D ♥ - 1-årskalas,vänner, massa fika, god mat-cider/öl, sol, bad, båtåkning, nattbad, Orup-Långnäs, picknik i trolldalen, shopping, Långvind, hästar & bilar;) Har hunnit med & gjort en massa härliga & tokiga saker i helgen:)  

Imorgon blir det jobb igen..

Fredag=Ledig

Har min lilla mini-semester nu som jag brukar kalla det;p Ledig i hela 3 dagar!! Händer bara en gång på sex veckor! Tommy jobbar sin sista dag idag sen går han på semester! :)

Tog en välbehövlig sovmorgon idag! Men blev väckt vid halv sju av att Tommy kom & visade upp Bill;) Har inte sett den katten sen i Lördags.. Bara Tommy som har sett han när han kommit hem:) Han kanske också tagit sig en liten semester eftersom han aldrig är hemma nu;p Haha. Men fick pussa lite på Bill idag iaf!:)

Senare när Tommy kommit hem från jobbet ska vi hem till Helen, Jk & lilla Lea ♥ Hon fyller ju 1 år på Söndag, men vi ska dit ikväll & gratta henne:) Vad tiden går fort..

En nyfödd liten Lea  ♥


Nu har hon blivit såhär stor!

Sötungen som också ska bli storasyster! ♥
Grattis till Er!

Ajajaj..


Nu är vi i mitten på denna vecka. Veckorna bara rusar iväg.. Jag jobbar ikväll & imorgon sen är jag ledig!!:) Underbart! Tommy går här hemma & skryter om att han får semester på Fredag! Haha. Får semester om typ 2,5 vecka jag med! Så det så!

Igår var jag iväg & red för Mia:) Gick jäkligt bra!! Men nu blir det uppehåll i 2 veckor för henne då hon åker bort på semester. Så då får vi träna lite själva, men det blir säkert lite ridning för Ylva & Jessica:) Var & hoppade bana för Jessica i Måndags också:) Vi hoppade lite "titt"/"skräck" hinder. Gick suuuper det också!:D
Sen lyckades jag klämma mammas fingrar i bilrutan när jag skulle hissa upp fönstret.. :( & först fattade jag inte vad hon skrek om för hon bara vrålade rätt ut & skrek sen fick hon ur sig - MEEEEEN HISSA NER FÖNSTRET FÖR FAN!! Vilken panik jag fick! Hade dessutom elhiss & tryckte såklart åt fel håll först. Stackars min mamma.. :/ Men hon tog & linda en iskub runt handen & följde snällt med ändå när jag skulle iväg & rida:) Hon trodde då aldrig att det skulle kunna göra så ont som det gjorde så om ett barn fastnar med fingrarna så skulle deras små fingrar brytas sa hon.. Men idag var det bättre med hennes fingrar iaf så det va skönt att höra!:)  

Ska strax börja med lunchen då pappa kommer & äter med mig. Det va han som bjöd in sig själv efter att han har slutat jobba;p Haha. Så det är bara att sätta fart snart!

Tjiingeliing!

BILL




Tack för att du kom hem! ♥ Bill hade varit borta sen i Lördags.. Men igår em såg Tommy han en sväng hemma här:) Tack & lov! Vi som har varit oroliga att det hade hänt nå..

En tripp på stan

Idag så har jag & Johanna varit på stan & kikat runt lite:) Åt jättegod Thaimat iaf utanför Krokanen. Där står en Thaivagn uppställd som man kan handla Thaimat ifrån;p Var väldigt starkt, men gott! Så jag kan varmt rekomendera att prova på att äta där!:) Sen provade vi glassvagnen som står på Torget, Rättviks glass. Massor med olika smaker på glass & även det var smarrigt;) Handlade absolut ingenting på stan.. Är ute efter en vit bolero typ.. Men ändra så va det slut på dom vita eller så va dom fööör dyra. Suck. Men men, får hoppas på att jag hittar en snart:)

Ska snart bege mig mot Rengsjö. Ska åka iväg & hoppa med Rattis:)

Philadelphiaostfyllda hallonmuffins!

Lina frågade efter detta recept så självklart lägger jag ut det!:)

Ingredienser:
150 g smör
1 dl socker
2 ägg
2 msk vaniljsocker
½dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:
½ paket philadelphiaost
2 dl hallon
½ dl vaniljsocker

-Vispa smält smör & socker
-Vispa äggen
-Tillsätt vaniljsocker, mjölk. Rör ner med slev
-Blanda mjöl, bakpulver & rör ner med slev
-Blanda vaniljsocker & philadelphiaosten i en skål
-Häll i ca: 1cm med smet i formarna
-Lägg i 3-4 hallon & en klick av philadelphiaost fyllningen
-Häll sedan på smet så att det täcker bär & fyllning.


Gräddas i 200 grader i ca:15minuter.  Av denna smet får man ut ca:10st muffins. Köp amerikanska muffinsformar då de är större & stabilare!!
RSS 2.0