Sista Januari

Oj, imorgon är det ny månad! Hoppas det går fort med all snö nu så den försvinner för nu vill jag ha vår!

Jobbat hela dagen idag & när jag kom hem så la jag min på kökssoffan & vilade ögat;P Tommy fixade med maten & det har väl typ aldrig hänt att jag somnar en stund efter jobbet sådär innan maten & att Tommy va så gullig & gjorde mat till oss;) Hihi. Ombytta roller! Va & storhandla lite också så nu är det påfyllt i kyl & frys igen!
Imorgonkväll ska jag iväg & träna för Mia;) Det ser jag verkligen fram emot, men är lite nervös;) Återkommer mer om hur de gick;p

Nu har det hänt igen & vem står på tur nästa gång?.. Så onödigt. Har varit mkt prat på jobbet idag om det som hänt & hela Bollnäs vet nog om det. Sprids ju direkt. Brukar oftast inte känna personerna i fråga, men denna gång va de annat.. Min familj har umgåtts mkt med föräldrarna & alla barnen för flera år sedan. Brorsan lekte mkt ihop med J & båda vi gick i skolan i Rengsjö tillsammans med honom. Fattar fortfarande inte.. Tänker på familjen, nära & kära.

Over And Out!    

Det hände igen..

Nu är vi nere i en svacka, jag & Rattis:/ & vi försöker klättra upp, men ramlar hela tiden tillbaka. Tänkte ut på en lugn ridtur idag. Om det bara skulle ha blivit en skrittur så fick de väl bli det. Huvudsaken att det skulle gå bra. Meeen..
Kom ut till vägen & då hör jag en lastbil bromsa bakom kurvorna & skogen. Så då stannade jag vid vägen innan jag skulle fortsätta in på en liten bilväg. Spänd & stel blir han & sen kom det bilar bakom oss också på storvägen. Lastbilen med släp kom närmare & började bromsa,.Bromsarna skrek & det lät illa. Rätt som det är så börjar han trampa runt & bli nervös. Precis då kom en bil med en släpvagn som körde förbi i en jäkla fart & då blev han lite bakrädd & började hoppa runt & tillslut flög han ut på bilvägen i galopp & yrade runt på vägen. Sekunderna var nära då vi höll på att krocka med en personbil som precis åkte förbi.. H-J-Ä-L-P. Skulle in på samma väg som jag kom ifrån & lastbilen vill ut på storvägen så han svänger ut & då galopperar han på stället nästan & blir ännu mera rädd.. Han som körde såg väl vad som höll på att hända & inte så han stannar utan han skulle bara åka liksom. Fick honom lugn & då hoppade jag av & gick hem med honom till stallet igen. Det var den ridturen det. Har man varit rädd tidigare så är jag ännu räddare nu. Fick panik! Tårarna rann & jag fick knappt någon luft. Efter ett samtal med Ylva så känns det lite bättre. Men det är mycket som vi måste jobba vidare på  & det är väl främst jag som måste börja jobba med mig själv lite. Alla mina tankar som börjar snurra om allt som kan hända. Det måste bort, bort! Men det är mycket som finns kvar sen jag hade Rosang också, allt detta kommer tillbaka:/
Egentligen är det här en sådan grej som man ska lägga bakom sig & gå vidare, men jag är inte en sådan person.. Jag tar alltid upp det igen & igen.. Tillslut blir det en ända ond cirkel kring allt. & vi är nästan påväg att trilla dit.. Ska ta & boka in lite träningar för Mia så jag kan åka till Nytorp & rida lite. Få lite tips & råd av henne & sen ska jag suga på dom ridpassen lääänge;) Vet att det kommer gå bra då! Vet att vi kan komma bort från allt detta tillsammans. ♥ Träning ger färdighet! & tack till bästaste Ylva för allt stöd:) Du har fått många stjärnor i himlen av mig & idag fick du en till:)

Har nyss haft mamsen här på lite kaffe:) Ikväll ska vi till mamma & pappa för där vankas det middag;) Hihi. Ska ta in hästarna också. Sen blir det en kväll i soffan tror jag. Ha en trevlig Fredagskväll! 

Veterinären



Igår va de synd om lilla Måns;P Han skulle till veterinären på fm för att bli kastrerad. Men såklart släpper jag ut han vid åtta på morgonen då han alltid brukar komma in sen. Halv tio hade vi tid, men ingen Måns syntes till så vi fick avboka tiden. Han kände nog på sig.. Sen runt lunch så kom han hem & då ringde vi på engång;) Så vid ett-tiden fick vi komma in med han.
Så nu ska han få 1 smärtsillande spruta i 4 dagar som ges i munnen. Han fick den första imorse & det gick bra;P Hehe. Har aldrig varit med om det förr då vi har kasterat de andra.. Då har dom fått vaknat upp & gått ut & sen ätit mat. Igår fick han varken gå ut eller äta. Men vi bröt mot båda sakerna;) Men då sov han ute hela natten istället då, vägrade att komma in:/ Men han mår bra nu iaf;) Sover rätt mkt bara;P

Idag är jag ledig iaf:) Men det märks inte. Hehe. Här hemma har jag yrat runt hela morgonen! Tvättar, fixar med all disk, vattnar de stackars blommorna som glöms bort;P Ska ta & dammsuga nå tag också. Men det blir nog lite lunch först sen åker jag till stallet :)
I helgen kommer jag bosätta mig i Rengsjö då jag ska jobba & sköta hästarna.



2011-01-26

Onsdag redan & halva veckan har typ gått förbi:) Kan inte säga att ja längtar till helgen för ska både jobba & sen har jag hästarna denna helg att ta hand om också:p
Har varit kallt hela dagen idag. Burr.. Åkte till stallet & fixade med allt där sen hem & åt mat hos mamma & pappa:) Tommy är i Örebro med sina föräldrar. Dom har åkt & kollat på fyrhjulingar, men tyvärr blev de ingen affär. Han ringde precis & då va dom i Gävle. Så han är hemma om typ 1 timme iaf;)

När jag kom hem knäppte jag igång dvdn & körde ett Zumbapass;) Gick iaf lite bättre idag än igår;P Haha. Hängde med lite mer nu;P Så det går sakta, men säkert framåt!

Zumba Fitness



Ikväll körde jag första passet av Zumba Fitness;) Fick låna lite skivor & hantlar av Bella så tänkte passa på att prova det så mkt som möjligt nu innan hon ska få tillbaka det. Men det va inte lätt kan ja säga. Haha. Tur jag skickade iväg Tommy att tvätta min bil;P Haha! Så slipper man skämmas över alla knäppa rörelser man gör & som man inte alls hänger med på ibland;P Haha. Får nog ge det lite chanser då de mest var svårt & krångligt nu första gången. Har ingen taktkänsla alls;P Haha. Men såhär efteråt känns det bra iaf:) Sitter nu här nyduschad & klappar mig själv på axeln att jag tog tag i det ikväll för tänkte först strunta i det & lägga mig framför tv:n. Hehe..

Annars idag så har jag jobbat hela dagen & sen åkte jag till stallet & då hade snälla Ylva mockat åt mig. Hann träffa på henne & prata lite med henne iaf innan hon gick in:p Imorgon är det jobb som gäller igen..
 

Östersundstripp!

Helgen har varit bra:) I Fredagskväll så åkte jag hem till Lina:) Vi myste framför tv:n & åt pizza från Take Off:) Fredagsmys! ♥ Igår så åkte jag & mamma till Valbo:) Vi kom iväg iaf, fast en dag senare än planerat;P Hihi. Så där spenderade vi nästan hela våran dag. Idag har jag, Tommy & pappa varit till Östersund:) Äntligen är jag ägare till en hästtransport!:) Så vi har åkt bil heeela dagen.. Åkte vid 8.00 imorse & kom hem 18.00 ikväll. Blev en lång dag fast kom hem med nått bra iaf! Jag är så himla glad, äntligen kan jag åka iväg & träna med min älskade häst!:) När vi kom hem så åt vi mat hemma hos Tommys föräldrar & nu blir det tv:n en sväng innan jag lägger mig.

Är verkligen nöjd med denna helg!:) ♥ Tack alla inblandade;)

Trubbel bubbel

Blev ingen tripp till Valbo idag då det tog för lång tid med skotermekandet.. Men är inte så förvånad över det heller. Tur dom har nå att skylla på så dom slipper åka & shoppa med en annan. Då har man varit grinig över det ett tag, men imorgon åker vi nog istället. Men så tråkigt när man är inställd på att åka o så..

Åkte till Rengsjö för jag skulle rida, men hade en häst som var mer i luften än på stallgolvet så blev ingen ridning heller.. Jäkla skit! För pigg häst & för rädd ryttare.. ;/ Tror jag har en stelopererad häst. Haha. Ibland blir han totalt spänd & stel, går knappt att rubba honom. & sen har han huvudet tre meter upp så man inte kommer åt huvudet. Haha. Min stora kille;)
Är ute efter en hästtransport också & det skulle nog underlätta vår ridning mycket nu känns det som. Så vi kan åka iväg på träningar & köra skiten ur oss;) Letar en boggie till ett bra pris såklart;P Sen inte allt för gammal heller. Den ska va fräsch & hel. Måste va nån som tar över 700kg iaf då Rattis är sååå stor & tung;) Sen om jag åker olagligt var en annan femma;) Haha.

Ikväll blir det lite mys tillsammans med Lina ♥ Vi ska tjocka i oss pizza & kika på nån film:) Tips på nån bra film kanske?!;) 
Vad ska ni andra hitta på denna Fredagskväll?:)

Långledig!

Nu har jag jobbat klart för denna vecka:) Är ledig över heeela helgen nu:D

Blev en kort ridtur på gårdsplanen vid stallet idag efter jobbet. Hann rida för slutade 15.00:) & idag var han spänd & stel. Så min ridning gick ut på att få honom lugn & att han skulle gå i en låg form. Inte så lätt när hans ben flyger runt överallt så han knappt själv vet vart han har dom;P Haha. Fanns ju saker som han såklart skulle fjanta sig för. Men tilllsut fick jag ner honom på jorden & han blev avslappnad. Dock inte lika mycket som jag ville, men till det bättre iaf:) Jag får väl vara rätt nöjd ändå:) Finns så mycket energi som vill ut i denna hästs kropp! Hoppas Ylva kan rida någon dag så hon kan "blåsa" ur han lite.

Tommy är & fixar med sin skoter & jag hoppas han kommer långt ikväll med den så vi kan åka till Valbo imorgon:) Så det är bara att hålla tummar & tår att han blir klar. Dels för att vi ska kunna åka till Valbo imorgon & på Lördag va dom ett gäng som tänkte ut & åka en sväng så då ville han följa med.

Nu ska jag återgå till filmen som jag kikar på, Firewall.

Tupperware

Igår kväll åkte jag & Emma hem till Emelies syster Madde i Alfta på Tupperware-party:)
Så köpte dessa:





Max

När sambon ska fixa mat så blir det oftast nå lätt & helst nå hämtmat;P Haha. Så nu ikväll blir det Max mat. Huvudsaken det går snabbt, smidigt & är enkelt;P Sen vad det är spelar inte sån stor roll. Huvudsaken är att det finns nå mat inom 20 minuter. Haha;P Tur att en annan tillagar "nyttigare" mat ibland då & att det blir lite mer avancerade grejor;) & det brukar gå hem iaf;) Så tur är väl det!;)

Så nu bänkar vi oss i soffan med lite Max mat;)


Helgen..

Den har bestått av en massa jobb + att jag har skött hästarna denna helg. Så har bott hemma hos mamma & pappa;P & igår kväll blev det blixthalka på vägarna så då vågade jag mig inte ut på storvägarna så då sov jag hos dom en natt till:P Lämpligt att ha dom i Rengsjö ibland:) Hehe.

I Lördags kom Tommy ut till dom också så då åt vi middag med dom:) Jag hade beställt grillat kött & klyftpotatis. Sen blev det lite efterrätt också såklart;) Blev en lugn helg annars. Orkar inte göra så mycket annat heller då man jobbar så mycket.
Igår red jag iaf & det gick jätte bra:) Så det va ju skönt då eftersom det blev kaos sist.

Pappa & jag åkte & hälsade på i Växbo under dagen innan jag skulle iväg & jobba. Så då åkte vi till Camilla & Mats. Barnen var hemma & Mats höll på att renovera deras hus så där var det full fart;P Blev inte kvar så länge då Edvin skulle på hockeymatch;) Elvira ska jag ta med mig till stallet någondag så hon får åka lite shettisrumpa;)
Vi gjorde ett stopp hemma hos Siv också:) & där var även Teresia, Pär, Amanda & Therese:) Så blev lite fika & prat där:) Nu får det bli Februari någongång för då har Teresia tid att föda:) Längtar verkligen tills h♥n kommer!;) Hihi. Idag har det inte hänt mycket. Har handlat så nu är det påfyllt i kyl & frys:) Var som sagt till stallet tidigare & nu ikväll blir det bara lugnt. Är så himla trött & seg.

Detta va min "händelserika" helg det;) Haha.

Inte ett spår..

Nu finns det inte ett spår här hemma av julen:) Fixade det sista idag i tvrummet:) Sen har jag tvättat en del. Men tog en paus & åkte iväg & red. Men den ridturen slutade i katastrof!
Blev rädd & fick panik. Blev alldeles iskall & tårarna kom.. Försöker att inte bli rädd & tänker framåt. Bara rida vidare. Meen... Vårt första stopp kom när vi precis hade börjat trava. Då såg han tydligen en människa lååångt framför oss. Då blev han genast spänd & ville vända hemåt. Slutade nästan i rodeo & jag höll på att åka av.. Galopperade på stället & tilllsut fick jag honom att gå framåt. Red en kort vända & påvägen hem så möts vi av en travhäst. Hinner precis in på en mindre stig & där hoppar vi högt & fjantar runt ett tag innan vi kan lämna den platsen. Spänd & överpigg skrittar vi hemåt. Innan vi når stallet möts vi av en till skrämmande grej. En lastbil som han annars inte bryr sig om. Men idag så flög vi in i skogen & ut på vägen lika snabbt igen.. 
Så detta ridpass var en skräckupplevelse. Hade sån panik när jag kom till stallet så jag nästan inte kunde andas & få luft. Otäckt!
Så ge mig sommar & tinade ridvägar/ridbanor så vi kan komma igång med ridningen mer seriöst & hoppas på att vi kommer bättre överens. Eftersom jag rider när jag kan & hinner så är han väldigt pigg nu också så det spelar en stor roll till varför allt detta säkert hände idag också.. Bara att kämpa på vidare!


Jag vet ju hur underbar du kan vara att rida & vi ska komma dit igen! ♥

Tyskar!

Denna dag har jag tillbringat tillsammans med tyskarna;) Hella & Josef har varit här i 2veckor & först idag klämde vi in en träff:) Imorgon åker dom hem igen till Tyskland. :/ 
Så idag följde jag med dom till Söderhamn. Vi var på Ö.B & kikade sen åkte vi till Sorf & kika när hennes kompis skulle rida:) Sen provred även Hella. Så hann få träffa dom i ett par timmar iaf:) Innan vi åkte hemåt så va jag & Josef hungriga så då svängde vi in på Mc Donalds;) Haha. Men förhoppningsvis så skulle dom komma i sommar & jag är grymt sugen på att hälsa på dom också nu i sommar:) Så funderar på att åka dit:)

Nu ikväll har jag plockat bort alla ljusstakar & bytt gardiner i alla fönster samt bytt alla dukar. Eller ja, har tvrummet kvar bara. Sen är jag klar med min julstädning;) Wiihoo! Har gruvat mig, men ikväll så fick ja nå ryck & påbörjade. Hinner väl så långt ja hinner tänkte ja;) & det gick så bra med allt så ska bara byta dukarna i tvrummet:) Storstädade även toan & Tommy fick rensa lite äckliga avlopp. Bleh! Haha. Stackarn;P

Ska snart ta & äta lite mat. Blev en sen middag ikväll.. Men har haft fullt upp ;P
För andra gången idag så började jag blöda näsblod?.. Är det ett tecken på nå kanske?.. Innerst inne så vet jag vad jag måste göra åt det. sluta S-T-R-E-S-S-A. Är nog en början på att min kropp säger ifrån, men jag kör samma race ändå. Dumt!



Vi ses snart igen:)

Ridning + bus med Martina!

Tog mig till Rengsjö på fm idag & red Rattis en sväng hemma på Sörbogård:) & det gick riktigt bra också:) Han blev mjuk & fin i stegen & det är dom stunderna man får ta & "suga lite extra på":) Hihi.

Min snygging! ♥




Han fick gå ut i hagen igen utan täcke eftersom det var varmare idag & det bästa som finns är ju att rulla sig;) haha.


Rattis & Devil:) Lite skillnad på storlek. Haha


Senare på dagen så åkte jag & hälsade på Martina:) Vi pratade en massa om framtiden:) Hihi. Blev mkt prat kring barn & hus mm;) Sen spelade vi Wii också. Spela så vi blev alldeles svettiga, men gud så roligt det va;) haha. Taaack för idag vännen! ♥

Myslördag!

Igår kväll var vi hem till Helen, Jk & lilla Lea♥ Åt hemmagjord pizza & sen framför tv:n så blev det chips, morötter, gurka & dipp:) Tack för en trevlig kväll tillsammans med er! ♥

Bilder på gullungen♥








Rensat

Nu har jag äntligen rensat min garderob på kläder! Har lagt undan en påse utifall man vill börja använda dom kläderna igen (tveksamt) en påse tänkte jag skicka på Erikshjälpen & en del kläder åkte i soporna! Men nu är det ordning & reda på mina kläder iaf:) (Till nästa gång man ska lägga in nytvättade kläder) Haha.

Annars har jag nog inte lyft ett finger här hemma idag. Jo, tvättar gör jag;P Tänkte åka & rida, det var min plan idag. Men när jag blev väckt av Tommy vid halv elva så var det -18 grader ute.. :/ Burr! Så jag hoppas på bättre väder imorgon så jag kan rida en sväng:) 
Mamma kom förbi i typ 10 min med nå till Tommys skoter så hann träffa henne en sväng idag också då;p 

Nu ikväll, eller i em vid fem-tiden ska vi hem till Helen, Jk & Lea:) ♥ Vi ska göra hemmagjord pizza tillsammans & äta där hos dom:) Kvällen kommer iaf bli mysig & trevlig!:) Så det ser jag fram emot, att få träffa dom!:)

Ska hoppa in i duschen nu tänkte jag. Tommy åkte precis iväg för att grejsa med nå i förrådet tror ja. Han har inte heller gjort många knop idag vilket är ovanligt när det gäller honom!:P Haha. 

Hoppas alla ni andra där ute får en trevlig Lördagskväll!:)  

Städat bort tomtarna

Hade världens längsta sovmorgon idag;) Vi sov ända till elva!:) Haha. Händer inte sååå ofta, inte för Tommy iaf. Men skönt va de iaf. Blev ingen ridning idag, men va såklart dit & pussade på han:) Istället så plockade jag undan alla mina tomtar så nu är snart julen helt bortplockad:) Har bara gardiner & dukar kvar som ska bytas när de blir nån tid över för det;P Imorgon jobbar jag hela dagen:/ Sen gör jag helg:)
Ska till Tommys föräldrar på kvällen & där bjuds det på Tacos:D Mums!

Har nyss ätit lite kvällsfika:) Skinkmacka & oboy:) Smarrigt!
Nu ska ja snart krypa ner i sängen.
Godnatt!

Barrigt värre

Fick nå ryck efter att mamma, pappa & Siv hade åkt hem så jag slängde ut granen!:) Så skönt att slippa alla barr överallt. & det fastnar ju i katternas pälsar & dom ligger & går ju överallt. Sticks lite i sängen ibland;P Haha.
Men nu är den ute & resten av julsakerna tar vi en annan dag. In med det nya året! Vi siktar på det nu! :)

Besök från Rengsjö!

Ännu en till dag på jobbet avklarat:) Många som är ledig imorgon & som har klämmdag på Fredag. Men en annan får jobba & slita;P Två jobbdagar kvar sen gör jag helg!:)
Känns som det behövs då det händer mycket på jobbet nu med kunderna.. Vi får mkt mer att göra & de finns dom som är eller blir dåliga så man får ha ständig kontakt med sköterskorna. Är lite tungt nu.. Men det går ju upp & ner detta jobb.. Med det mesta. Så är väl bara å gilla läget.. ;)

Ikväll har mamma, pappa & Siv varit hit & hälsat på:) Gjorde ju smörgåstårta igår så den mumsade vi nästan upp & sen bjöd ja på kaffe & fikabröd:) Fick en jättefin bukett av mamma & en chokladask av Siv:) Tack för det!:)

Nu blir det tv:n en sväng innan mina små blå gör kväller:)

2011-01-04

Slängde ihop denna ikväll:) Mums!
Imorgonkväll kommer mamma, pappa & Siv på besök.

Han kom ihåg denna dag :)



Tommy kom hem med dessa blommor ikväll ♥
Sötnos!:)

Ett år sedan..

Idag är det 1 år sen jag & Tommy förlovade oss ♥





I Love You!

Nyårskvällen




Igår jobbade jag till nio sen åkte jag till Fam. Johansson där mamma & pappa var. Där fick jag i mig lite mat & massa annat götta;) Till förrätt serverades nån typ av räkmacka med massa godsaker på, till varmrätt blev det älgkött & potatis,morötter,palsternacka i ugn & efterrätten va super:) Höll oss vaken till ett-tiden sen åkte vi hemåt & jag övernattade hos mamma & pappa:) 
Vissa skulle ju upp & jobba hela dagen mellan 7-16.
J-Ä-S-P

RSS 2.0