Snöigt värre!

Kommer bli spännande att vakna upp imorgon om vädret fortsätter såhär.. Gud så mkt snö det har kommit. Mysigt är det ju, men det har räckt för länge sen:p Har varit ute & skottat nu ikväll, men det kommer knappast märkas imorgon iaf. Suck..
Just de ja. Läkaren ringde till Tommy iaf & nu hade sänkan dalat ner till 12 iaf.. Sen hade han haft nå infektion i lymfköttlarna. Hmm.. Men tur det har vänt nu!

30:e November

Nog för att det är mysigt med snö, men nu räcker det tycker jag:) Eller så kan det snöa bara det inte blåser! Snön yr bara runt & man ser knappt ner till sjön här hos oss. Men det är mysigt att det blir vitt nu till advent iaf:)

Ang. Tommy då. Han fick åka till sjukan idag igen för att ta mer prover & kolla sänkan. Han va på röntgen härom dagen också. Men vi vet inte så mycket mer då läkaren skulle återkomma med alla svar sen.. Så det är bara att vänta & se. Men han är mycket piggare nu iaf. Full fart igen.. :)  

För två månader sen föddes Du

Misstog mig förr då ja skrev att Pontus blev 2 månader.. Haha. Räknade veckor då ja men det är idag som han blir 2 månader! ♥ Våran lilla guldklimp:)
 

Julklappar

Har varit på stan & handlat lite julklappar med Emma idag:) Fick ihop några iaf;p Har en del kvar.. Sen blev det ett besök i Rengsjö. Jag & mamma åkte till stallet så Pontus fick va hemma med morfar:)

Har åkt på fjärde (tappar räkningen snart) mjölkstockningen!. Har haft tre sen förra veckan bara.. :/ Men bara jag sover med vetekudden under natten så brukar det släppa. Får se hur det känns imorgon då jag vaknat. Fattar inte att jag får det så himla ofta. Måste nog börja lyda mamma nu & använda vantar & klä mig varmt;) För detta är inge kul att ha..

BVC

Har varit på familjecentrumet vid två tillfällen idag! Först va det bvc besök med Pontus. Förra gången vägde han 5514g & va 57,6cm lång. Denna gång vägde han 6390g & va 60cm lång!! Han chockade både oss & bvc-sköterskan Lisa;p Denna grabb ökar på bra mycket;p Efter besöket åkte vi hem för att äta lunch med pappa Tommy:) Därefter va det dags att åka på föräldragrupp. Där blev vi i två timmar. Pratade om sömnen, rutiner m.m. Roligt att höra hur andra har det & hur deras rutiner är. Alla har vi olika problem;) Hihi.. Sen blev det kaffe & macka där också. Som alltid!;)

Lilla k


Gofika på Lilla k idag med svärmor & Johanna:) Riktigt mysigt ställe! Där blir det fika fler gånger. Passade på att kika på Amaryllis utställningen också som Mobackes har nu!  

Lite julfix

Nu är det bara att invänta julen;p Har fått upp ljusstakarna, julgardiner & juldukar idag! Gäller att passa på när tiden finns;) Lite tidigt kanske, men det skiter man väl i!;) Haha. Tomtarna får vänta ett tag till:p

Tommy var till sjukhuset idag & dom tog en massa prover på han.. Läkaren skickade hem han undertiden dom väntade på provsvaren så skulle han återkomma.. Men än har han inte hört nå & han vet inte ifall han bara ska dit & hämta medicin eller om han måste träffa läkaren igen.. Återstår att se. Än är inte dagen slut. Sänkan var högre idag, låg på 90 någonting & om inte denna läkare kunde klura ut vad som var fel skulle han ta sin kollega till hjälp. Denna doktor verkar iaf ta han på allvar!! :) Äntligen händer det nått!..  

Två månader



2 månader idag! ♥

Tjuvstart

Fick en liten försmak av julen igår hemma hos Emma:) Där bjöds det på glögg, pepparkakor, snittar & efterrätt:D Jag & Pontus åkte dit & myste med brudarna;) Bella & Emelie kom också!

1 månad kvar..

Nu är det bara 1 månad kvar till julafton!:) Det innebär att man ska hinna handla klart alla julklappar, julpynta, leta gran & en hel del stress.. :p Haha. Men det ska vi nog klara av också!;) Är ju mysigt också att dona med allt innan jul:)
Igår va det begravning för Britt (Tommys farmor) & det va en fin begravning, men Pontus vaknade precis då kyrkklockorna ringde så ja fick gå undan & amma. Lite typiskt.. Men hann vara med en stund på slutet iaf. Även denna dag hade nå bra med sig. Tommy sålde iväg bmw'n som han haft ute på annons ett tag. Så nu blev det en bil mindre!;)

Har precis städat lite här hemma & pojkarna körde jag iväg;p Haha. Ikväll blir det lite glöggmys med brudarna i Växbo!;)  

Ljusnan

Igår (Fredag) va vi med i Ljusnan.

Anna Slaviero & Tommy Säll, Bollnäs, fick den 30 September en pojk som heter Pontus. Han var 52cm lång och vägde 3504gram. Foto:Privat.

- - -

Imorgon blir det en tung dag för oss alla.. Britt- farmor, svärmor, gammelfarmor ska begravas..

Akuten

Eftersom vi sov rätt länge idag så har det inte blivit mycket gjort;p Tommy va på stan & klippte sig sen efter det så åkte vi till stallet med lite hö & sen fick vi mat hos mamma & pappa:)
Tommy är på akuten nu. Det vänder fort.. Han ringde rådgivningen eftersom han haft feber/frossa & svettningar i 2 veckors tid till & från. Så nu tröttna han & ringde. Dom på rådgivningen ordnade med en tid på akuten till han ikväll. Så han fick komma dit till halv sex.. Får se vad dom kommer fram till då & när han får komma hem igen:) Det ska ju alltid va nått..!

Inte blev man nå klokare heller.. Tommy kom hem runt halv nio. Så han blev på akuten i tre timmar utan resultat!.. Gaah! Man kan ju bli galen. Eller dom hade kommit fram till att han hade en infektion i kroppen, men dom visste inte vart ifrån den kom. Kollar man inte upp det då liksom?!!!!.... Läkaren tyckte han kunde fortsätta äta alvedon som han gör nu. Dom kollade feber, sänka & tog blodprov. Feber hade han, 38,5 sen sänkan låg på 85 & man ska ha under 8! Så nå skit har han ju. Man blir ju tokig på sjukvården!

2:a mjölkstockningen!

Då var det Torsdag. Veckorna går fort nu tycker ja:p Vi fick en rejäl sovmorgon idag, alla sov till halv elva;p Men skönt va de!;)
Igår kände jag att det ena bröstet ömmade & det va som en liten knöl. Tänkte direkt att det va mjölkstockning så i natt har jag sovit med vetekudde & imorse va det onda borta. Så jag hoppas att det försvann nu. Känns som vanligt idag tycker ja så hoppas att det förblir så!

Lina & Rattis

Igår var jag & Lina till rid-hia med Rattis:) Lite lättare att rida & känna på en ny häst när man får rida på en ridbana. I skogen är han oftast ofukuserad & piggare:p Så därför åkte vi till Hia & det gick riktigt bra tycker jag för att rida han för andra gången:)



Namnsdag

Eftersom det är Pontus-dagen idag så har mamma/mormor, pappa/morfar & Siv varit hit & fikat:) Nu inväntar vi farmor & farfar som ville komma & fika också;p Tidigare idag så var jag & Johanna ute & gick i 1 timme:) Knuffade vagn också så det blev liiite varmt då:p Men det var härligt att röra på sig iaf!

20:e November 2012


KÄRLEK ♥

Ny design!

Nu har Lina fixat & trixat med min blogg! Har fått en ny snygg design:) Tusen tack gumman! ♥

Breaking Dawn Part Two!

Bion va super!:) Skönt att få komma iväg & ha lite egen tid sådär med vännerna:) Mys! Lite komiskt också för kollade på Solsidan nyss & där pratades det om egen tid också;p Haha!..

Pontus 7 veckor!

Mina fina grabbar! ♥
Älskar Er!

Regnig Söndag!

Va som jag trodde. Igår när vi hade lagt Pontus sov han en halvtimme i sängen. Sen ville inte han sova mer. Han skulle vara med oss i soffan;p När han vaknade var faster Johanna här också:) Så då fick dom mysa lite tillsammans:) Hihi. Vi kikade på film & göttade oss! Vet inte när vi gjorde det sist. Har liksom fullt upp på kvällen, men nu va Pontus med Johanna nästan hela tiden så vi kunde njuta & kika på film;p Haha. Klart vi njuter de andra kvällarna också med våran lilla fis;) Efter lite stök & bök så knoppade han äntligen in vid halv ett..

Och som tur va så fick hela familjen sova till tio imorse!:) Han åt vid sex imorse annars har han sovit:)
Ikväll ska jag, Lina & Johanna på bio:) Ska kika på Breaking Dawn Part 2! ;D Myyyys!!

Pontus

17:e November!

Började denna Lördag med en promenix vid nio-tiden:) Huuur skönt som helst! Sen passade jag på att åka till Albert & Herbert, Dollar & Karlssons:p Lilleman sov som en stock! Vid tolv slog han upp sina små blå:) Men då hade han vaknat vid åtta också för att äta:p
Sen brassade jag mot Rengsjö för att möta upp Lina i stallet. Hon provred Rattis lite idag:) Så då fick jag mig en till promenad då jag följde med dom ut i skogen. Hihi.. Han va väl ganska pigg eftersom han inte blivit riden på ett tag, men tror det gick bra ändå:)

Nu blir det mys i soffan resten av kvällen:) Pontus har precis somnat i sängen då han har varit vaken större delen av dagen!:) Men får se hur länge han kommer sova.. :p Om jag känner han rätt så sover han en stund nu bara sen blir han vaken. Hehe.. & sen blir vi väl vaken till i natt nå tag. Brukar vara så.  

Egen tid

Det kan vara så himla skönt att 'bara vara Anna'. :p Så idag lämnade jag Pontus med farmor sen åkte jag på Albert & Herbert, Rusta & sen blev det en tur på stan:) Våran grabb växer så han behövde lite mer kläder i andra storlekar. Nu har han övergått till storlek 62. Så nu har han fått lite nytt i sin garderob! Vi åkte vidare till mormor & morfar sen. Lämnade även han där en sväng så jag kunde åka till stallet & rå om min stackars häst som inte hade fått 'vård' på ett tag;p Tur han har täcke på sig om dagarna för hagarna ser inte så värst mysiga ut nu.. Ganska så leriga:/ Så ni kan ju tänka er hur han såg ut. Men efter lite borstning så blev han brun & fin igen;p

Bvc

I natt va det jobbigt.. Han va vaken till halv två.. Ändå la vi oss vid halv elva. Han stökade på & grinade rätt mycket. Men tillslut slog han igen sina blå & även jag somna:) Annars har vi varit till bvc idag. Gjorde det vanliga. Vägde & mätte. Jag chansade på att han skulle väga 5100g typ.. Men han vägde mer..!;p
Förra gången vägde han 4872g & va 56,5cm lång. Idag vägde han 5514g & va 57,6cm lång..! Stora killen!;) Sen tog jag upp det här med att han är så gnällig & ledsen till kvällen.. Att det är svårt att få han att sova m.m. Hon trodde det kunde vara nån typ av separationsångest då det händer lite i utvecklingen nu då dom är mellan 6-8 veckor. Ska dit om två veckor igen så får se hur det går fram tills dess. Iaf så har jag glömt att säga att i Lördags så flinade han för första gången till oss:D Medvetet alltså. Sen kom det nå bubbelljud;p Hihi. Sen har han flinat fler gånger till oss nu efter det också:) Man blev ju nästan lite smått tårögd.. :) Så himla sött!   ♥

Fina Du!

Lilla Pontus blir 6 veckor idag! ♥

Mamma & pappa älskar Dig! ♥

Farsdag!

Godmorgon!
Idag är det ju farsdag vilket innebär att det är Tommys första firande av denna dag;p Men det är väl inte så mycket att fira heller tycker ja. Vi ska iaf till Tommys föräldrar & äta lunch, tror det bjöds på nå lax & sen blir det fika:) Ikväll ska vi till mina föräldrar & äta. Där blir det oxfil'e & efterrätt:) Skönt att slippa göra nå mat idag.. Haha!  

2012-11-10


Min lilla goding som börjar pluffsa på sig ♥

Pysseldag ute!

Har haft en familjedag ute idag;p Vi har donat med en massa saker & fixat lite inför vintern. Så nu är det fritt fram för snön att komma för nu är vi förberedda!:) Har satt upp julbelysningen & fått undan sommarmöblerna på altan. Sågat & fått bort lite småbusk/träd. Krattat lite löv & Tommy har dammsugit bmw'n sin. Vi har gått en liten promenad också;p Har iaf varit ute större delen av dagen & Pontus har sovit så bra i vagnen:)
Nu ikväll gjorde vi ett besök hos Pontus farmor & farfar:) Sen slutade det med att vi åkte på Max & myste ner oss i soffan;p Hihi.. Pontus ligger i sängen nu. Får se hur denna natt artar sig. Natten som var sov han först mellan 20-22. Sen va han vaken till halv tolv då han tillslut somnade:) Men av någon anledning vaknade han vid tolv igen!!... & sen stökade han på till halv två.. Då va man rätt trött.. Så jag sov till halv elva idag;p & Pontus slog upp sina blå halv tolv.

John PONTUS Erik


Älskar Dig ♥

Badning



Ikväll har lilla Pontus badat!:)

Sömn

I natt va en bra natt!;) Pontus har ju varit rätt stökig innan läggdags. Vägrat somna & grinat en hel del.. Men igår kväll åt han vid åtta & sen vid nio gjorde jag kväller med han. Jag själv också för den delen:p Va så himla trött.. Hann lagomt lägga mig så började han grina & stöka på så jag fick ta upp han & ha han i knä. Han halvsomnar så jag lägger ner han i sängen med nappen. Sen helt plötsligt sov han jättehårt & vid tio kunde jag slappna av & inse att han faktiskt sov;) Sen vaknade han vid halv tre för att äta & efter halv fyra somnade vi båda om iaf:) Halv åtta va det matdags igen & sen eftersom Tommy blev hemma från jobbet gick han upp med Pontus vid åtta så mamman i huset fick sova vidare;) Så då sov jag till halv tio!:) Skööönt!.. Jag hoppas att denna natt kommer gå bra också! Bara hoppas på det bästa:p

MVC

Ännu en dag på familjecentrumet. Fast idag var det min tur att gå dit. Va dit på en efterkontroll. Pratade lite om förlossningen & så. Allt gick iaf bra så nu är jag klar på den sidan;) Hehe.. Nu blir det en massa besök på den andra sidan när vi ska dit med lilleman. (både mvc & bvc ligger i samma byggnad)

Tommy blev hemma från jobbet idag då han varit tokförkyld & haft frossa sen i Onsdags.. Så idag stannade han hemma under filten.. :p Men då jag skulle iväg till mvc & Dollar va jag på sen så fick Pontus va hemma med pappsen. & det hade gått så bra. Han hade sovit hela tiden ja varit borta. Annars kan man känna sig lite stressad då man åker iväg utan han.. Kommer han vakna & bli hungrig.. Den tankten har jag i huvudet hela tiden då jag åker iväg & lämnar Pontus. Men det finns ju telefon så det är väl bara att slå en pling då om han skulle vakna eller bli hungrig. Nojjig morsa, ja vet!... Haha! Fick iaf lite uträttat då jag hämtade ut ett paket & va in på Dollar. Nu är farsdags-presenterna fixade till både min pappa & till Pontus pappa;p Hihi..

Tog med mig familjen till Rengsjö efter lunch. Jag va till stallet en sväng & killarna va hemma hos mamma & pappa under tiden. Just de ja. Bm tyckte jag skulle avvakta ett tag till innan jag hoppa upp & red.. Så är väl bara att lyda order då. Annars tänkte jag rida i helgen. Men får vänta ett tag till då. Är ju såå ridsugen nu! Har inte ridit sen i April..

Föräldragrupp

Man hinner inte allt man tänkt sig på en dag.. Var ju iväg på familjecentrum idag då våran föräldragrupp började. Kände bara igen ett par, annars va det bara nya mammor/pappor. Men verkade hamna i en bra grupp iaf så det kommer nog bli bra:) Hihi.. Nästa gång ska vi ses hemma hos en av mammorna m. familj:) Blir kul de! Iaf va det mest en presentation av oss alla idag & vi gick igenom vad vi ska ta upp de kommande gångerna. Har tider bokade ända in på Maj.. ;p Känns långt dit, men vips så är vi där också.

Efter denna träff åkte jag hem med Pontus för här hemma väntade mamma & pappa. Lämnade av honom så jag kunde åka & handla på Willys i lugn & ro;) Tänkte ju gå på stan också, men tiden räckte inte till. Så får ta det imorgon. Lagade mat & gjorde fika istället till alla hungriga här hemma;p Hehe.. Tommy är förkyld så han har varit däckad sen han kom hem från jobbet.

Onsdag!

Hinner inte med att skriva.. :p Haha. Iaf så va vi till Helen & flickorna igår. Carro & Melizza va också där!:) Vi åt lunch & fikade tillsammans. Tack för en mysig stund tillsammans med alla er ♥ Måste vi göra om!;)

Idag ska jag & Pontus iväg på bvc. Har anmält oss till föräldragruppen så får se vilka mer som ska gå med oss:) Sen har jag anlitat mamma & pappa som barnvakt så jag kan springa på stan en sväng;p Är ju farsdag på Söndag;) Tommys första så ska kika på nå till han & sen till min pappa:) Sen tänkte jag bjuda dom på mat också. Just ja, anlitade pappa med en till sak idag;P Hihi.. Han fick åka till stallet.. ;)

Myser i Rengsjö



Någon mer som vill vara med & mysa;) Mamma & pappas katt blir lite avis:p

Måndag..

Idag har jag & Pontus haft främmande av min faster & min kusin:) Han fick massa fina kläder av dom:) Tack, tack! Sen åkte vi vidare till Rengsjö en sväng. Jag var till stallet en sväng & pussade lite på min kära häst:) Kanske att det blir ridning till helgen.. ;p Vi får se vad bm säger, ska dit på Fredag på en efterkontroll..

Nu till något annat. Fick ett jobbigt besked idag att Tommys farmor har fått somna in.. Hon har under en tid varit dålig & idag på em fick hon somna in lugnt & fint.. ♥

Vila i frid kära Britt..

Skrikiga kvällar..

Nu två kvällar i rad ( fre+lör) så har Pontus vägrat somna i sängen. Han har skrikit så fort vi lagt ner honom & det är alldeles som om att han inte vill somna där i själv. Han är annars en kille som gärna vill vara med & helst sitta i famnen hela dagarna;p Väldigt sällskapssjuk tror ja.. :) Hihi. Men iaf, vi provar det mesta & ändå slutar det i att vi fått tagit upp han så han har somnat i min & Tommys famn. Sen kan man lägga ner han.. Men det går en stund sen vaknar han till så då får man sitta & passa han med nappen för så fort den pluppar ut ur munnen så vaknar han till igen.. Har varit vaken till ett-halv två dessa nätter innan han har lyckats somna. Men sen har han sovit resten av natten iaf & vaknat vid sju & vill äta. Sen har vi fått sovmorgon till halv elva:) Idag sov han själv till halv tolv;p Vet inte om det är nå magknip eller bara det att han inte vill sova i sängen. Kan inte komma på att ja ätit nå konstigt heller. Dricker ju kaffe om dagarna så ska prova att inte dricka det & se ifall det är där boven sitter;p Måste testa oss fram.
Till veckan börjar föräldragruppen så det ska bli kul:) Då kan man få lite tips av andra småbarnsföräldrar & dela en massa annat;)

Igår så var jag & mamma/mormor till barnenshus. Köpte ilägg som håller brösten varma. Tack för tipset Helen:) Är iaf fri min mjölkstockning nu:) Så himla skönt. När vi kom hem från Söderhamn igen var vi ute & gick en runda i Rengsjö:)

Sötnos


Igår kväll va vi i Rengsjö på middag & då satt Pontus i min gamla babysitter;)

Aj, aj..!

Då var det Fredag igen då!:) Veckorna går så otroligt fort nu.. ;p
I Onsdags mådde jag inge vidare, men åkte till stallet ändå & Pontus fick va med morfar undertiden. Gjorde klart där snabbt för kände mig inge pigg alls. Hade ont i ena bröstet & kände mig febrig.. Hann bara hem så small det till. Fick världens frossa & huvudvärk. Började må illa & det onda i bröstet blev värre & värre. Tjoohoo, mjölkstockning..!! :/ Fick ringa hit mamma så hon kunde ta hand om Pontus för om jag var uppe blev jag yr & var alldeles skakig. Lyckades till slut ta mig till duschen så jag kunde duscha hett. Sen tog jag en alvedon & bäddade ner mig i sängen med vetekudden. Somnade ett tag med Pontus i sängen efter att han hade ätit lite:) Den kvällen/natten mådde jag inge vidare.. Igår va jag lite bättre, men mamma kom hit & tog hand om Pontus för va fortf. liggandes. Hade feber & bröstet ömmade än..
Idag är jag bättre. Har varit på bena hela dagen & ingen feber:) Men mamma kom hit idag också för att ha Pontus då jag har fått hår, fransar & bryn fixade av min kära frissör:) Tusen tack!:) Så nu är mamman mkt nöjd igen & känner sig tio gånger fräschare än innan;) Haha!.

Tack till min kära mamma som varit gullig & ställt upp för mig under dessa dagar! ♥

Nu blir det Fredagsmys med mina grabbar:) Pontus har fått badat ikväll & det tycker han verkligen om:)
RSS 2.0