Torsdag

Efter att prästen hade varit här tog jag ut Pontus i vagnen:) Var ute på gården & gick runt på småvägen vid oss. Han somnade ett tag så han fick stå på altan & sova:) Sen packade vi oss iväg till Rengsjö bara han hade vaknat:)
Kom ut på en ridtur & det gick så bra att rida:) Han skötte sig så bra farbror Rattis & det blev lite galopp också;) Var ju ett tag sen man fick galoppa;p Men får se till att rida lugnt så inte jag får ont i svanskotan igen..

Har varit iväg & handlat ikväll också till allt som ska bakas imorgon..

Präst besök

Nu på fm ska prästen komma & gå igenom lite inför dopet:) Vi kommer iaf ha en kvinnlig präst.
Sen hoppas jag att jag kan komma ut på en ridtur:)

13-01-30

Var bara tvungen att prova dopklänningen ikväll igen & den passade:) Pjuu.. Han växer ju så det knakar;p Haha. Så man har varit lite orolig att han inte skulle kunna ha den, men som tur är så passa den fortf. Tackar Emmas mamma Lena för lånet så länge:) Tusen tack!!:)
Annars så tog vi en promenad till Mobackes idag för att beställa lite blommor till dopet:) Så nu är det fixat också! Nu är det bara en hel del bakning som ska göras på Fredag. Annars så är nog det mesta klart.. :)
Woooop, woooop!!;)

Tröttis

Våran söting som aldrig somnar i famnen somnade såhär idag då vi va på återträff med föräldragruppen:)

Pontus 4 månader

Idag blir våran goding 4 månader! ♥
-Älskar Dig!

(Är yngre på bilden)

Ridning & häng med Lina



Är laddad med ny energi nu efter en härlig ridtur på bästa hästen & sen blev det en mysfika på stan med Lina:) ♥

Rengsjöhästen!

För någon dag sen blev jag uppringd av en person som sitter i Rengsjöhästens valberedning. Hon undrade ifall jag ville sitta med i styrelsen. När denna förening startade (för 10 år sen) så satt jag med där ett tag & sen var jag även kassör när det fanns en ungdomsförening. (RUS-Rengsjöhästens ungdomsförening)
Minns inte när jag var med sist, men nu ska jag 'hoppa på' det tåget igen;) Så jag kommer bli vald på två år som ledamot & det känns lite kul att få vara med igen! Så hädanefter kommer jag vara en av dom som sitter i styrelsen:)

Sitter i matstolen


Nu har vi en prins vid matbordet:)

Igår..

Kom ut på en härlig ridtur igår!:) Bra väder & en pigg häst!

Full fart

Det är verkligen fullt upp, men det är väl för att vi ska ha dop också på Lördag. Mycket som ska ordnas med det. Har varit på dollar, stan & Albert & Herbert idag för att fixa undan en massa inför dopet:) Pontus va hemma med morfar så jag  & Tommy kunde springa runt i affärerna;p Vi vet nu vad vi ska bjuda på för fika & har allt klart kring det.
Var till Emelie igår med Emma & fikade:) Myspys!
Idag har vi varit iväg på babysim också på em:) Fick byta dag eftersom vi är upptagen på Lördag.
Imorgon blir det stallet & sen en fika på stan med Lina:)
På Onsdag ska vi på återträff med föräldragruppen som vi gick med innan vi fick barn:) Ska bli kul!
På Torsdag kommer prällen hit & går igenom lite inför dopet.
ANDAS!! Haha.
På Fredag kommer jag ha fullt upp med diverse bakning, ställa allt iordning till dopet mm.
Sen är det Lördag & DOP:) + att jag har stallet i helgen också så på Måndag kan vi andas igen;) Hihi..

Blir dåligt med bilder nu också då våran data fortf. inte är jättepigg!.. Måste nog leta efter en ny..

25:e Januari 2013

Är så less denna kyla!! Vill kunna vara ute med Pontus, vill kunna rida, vill kunna vara ute utan att frya arselet av mig!!... Ge mig sommar!! Gaaah! Hoppas det vänder snart.
Ikväll ska vi umgås med Mogge, Carro & Melizza:) Käka nå ihop & ha det bara mysigt;)

Imorgon ska vi iväg på babysim också för första gången:) Mys! Har börjat bada med han i vårat badkar också & det gillar han:) Så han inte blir alldeles förvånad att komma från en liten badbalja till en stor pool;p Hihi.. Är ju så mysigt också att bada med han:) Hihi.. Goplutten våran!;)

Avbockningar

Har börjat kunna bocka av våran lista inför dopet nu & det känns skönt. Men det är ändå en del som ska handlas tills dess, men det tar vi nog till veckan:p Ska nog fixa barnvakt så vi kan flänga runt lite själva. Går lite smidigare då:) Imorgon är det en vecka kvar tills vi ska ha dop ♥

Från mage till rygg

Nu ikväll när Tommy & Pontus låg på golvet & myste på en filt så låg Pontus på mage & sprattlade. Men bara efter en liten stund så rullade han över på rygg:) & det bästa av allt är att jag fick med det på film!;) Om ett par dagar blir Pontus 4 månader också ♥

Finfrämmande


Har haft min fina vän Martina här på besök idag ♥

Ändrat..

Fick nytt besked från Ylva & hon skulle ej bort vilket innebär att ja inte behöver ha stalltjänst de kommande dagarna. Så då får vi sova hemma som vanligt:)

Har varit på föräldragrupp & vi fick göra handavtryck samt så pratade Birgitta om barnmat. (Dom hade slagit ihop två träffar) Vi fick prova att ge barnen morot, potatis & palsternacka. Pontus verkade inte förstå riktigt hur man skulle svälja;p Hihi. Tungan va ivägen & den var mer utanför munnen än inne i munnen. Haha. Alla va så himla söta & goa;) Älskade ungar!;) Pontus höll låda när Birgitta skulle prata en massa. Haha;) Annars brukar han vara rätt tyst & sitta & fundera en del, men inte denna gång;p Sen de andra ggr vi varit iväg har han sovit sig igenom. Allas barn hade växt & utvecklas så det va så kul att se dom:) Ska försöka pallra oss iväg någon Måndag fm då det är babysång. Pontus verkade gilla de små liven:) Hihi. ♥ Han satt & flörtade med en liten gotjej & så mycket som han har tittat & 'pratat' samtidigt har ja inte varit med om förr;p Även där var hans tunga mer utanför munnen än i. Gogubben våran! :)

-22 grader!

Blir så trött på denna kyla! Man kan inte vara ute utan att frysa. Gaah!.. Och nu i två dagar ska jag ta hand om hästarna då Ylva ska bort & jobba. Så jag & Pontus bosätter oss i Rengsjö tills på Fredag. Vore bra om det kunde bli mildare ute så jag kan komma ut & rida. Vill ju komma igång!..

Avtryck

Eftersom det har varit jul & nyår har det varit ett uppehåll ifrån föräldragruppen. Men idag ska vi iväg:) Vi ska göra hand & fotavtryck:) Blir mysigt de! Pappa Tommy ska följa med också:) Men blev inte så sugen på att gå ut då termometern visade -22 grader:/ Burrr...!

Och idag är det 1 år sen vi fick reda på att vi skulle få tillökning ♥
-Älskar Er!

Ett besök hos frissan

Att gå till frissan är egentid dä!;) Så skönt att få håret färgat & bryn/fransar färgade. Så nu är det fräscht igen!;)

Provar på't igen..

Lchfar lite sådär igen & det har faktiskt gett resultat. -4,5kg.. Hej å hå..!

Ridtur i kylan

Idag va jag tillbaka på hästryggen!:) Kom iväg en sväng på em innan det blev mörkt & det kändes bra. Hade en pigg häst & jag kände inte av nå i svanskotan & det va ju skönt! Så bara hoppas att jag kan fortsätta rida nu då:)

Söndag!

Eftersom det var bättre temperatur idag så tog vi oss ut på fm med Pontus i vagnen:) Skönt att kunna vara ute utan att frysa. Vid tolv-tiden kom Emma & Bella förbi:) Vi fikade, provade dopklänningen på Pontus (som passade) & pratade en massa:) Tack för besöket! ♥

19:e Januari 2013

Ikväll har mamma & pappa varit hit & hälsat på:) Bjöd hit dom på lite mat. Gjorde fläskfil'e gryta med pasta. Riktigt gott! Gjorde en enkel efterrätt också, chokladmousse med hallon från våran trädgård;p För övrigt håller kylan i sig & jag hade tänkt rida i helgen.. Idag blev det inget. Så får hoppas morgondagen blir mildare:) Men först får jag & Pontus finfrämmande;) Hihi. Tant Emma & tant Bella kommer på fikabesök! Mys!:)

Information

Idag ska vi iväg på en infoträff ang. babysimmet:) Så då får Pontus vara med mormor & morfar undertiden. Nästa gång vi ska dit så ska vi bada:) Mys!

Jobbig kyla

Bara det kunde bli lite varmare ute så tänkte jag prova rida igen. Inge vidare att vara i stalle nu om dagarna när det är -20 grader.. Är bättre i svanskotan nu också så därför tänkte jag ge det en chans:)

Hemklickat


Fynda ett vintertäcke på Hööks till Rattis! Rea gillar vi!;)

11/1-13

Fredag igen! Haha. Var en sväng till stallet & Pontus fick va med morfar undertiden. Imorgon ska jag nog prova rida igen! Hoppas det går bättre denna gång.. Håller tummarna!
Var & besökte Pontus farmor & farfar också en sväng:)
Ikväll blir det bara lugnt. Tommy är & tvättar min bil nu iaf:) När han kommer hem ska vi börja med maten & sen blir det nog tv resten av kvällen:)

Inbjudan till dopet

Inbjudningskorten till dopet är nu påväg!:) Så håll utkik!;p Man skulle ju kunna bjuda hur mkt folk som helst, men vi måste dra nån gräns. Kommer ju inte direkt va gratis.. Så vi har bjudit familj, nära släkt & vänner ♥

Nya dofter!

Har varit iväg till Emelie ikväll på partylite:) Skönt att komma iväg & vara 'bara Anna' ;) Beställde lite nya dofter & sen fick jag en pratstund med brudarna!:) Värt!

Söderala babysim

För ett tag sen anmälde vi oss till babysim & nu va grupperna & tiderna klara. Ska på infoträff nästa vecka & sen börjar det rulla igång!:) Så kommande Lördagar kommer vi infinna oss på badhuset i Söderala. Längtar!

Ridningen

Den står stilla nu igen.. Riktigt tråkigt:/ Hann rida 4ggr tror ja innan jag fick så himla ont i svanskotan.. Känner av det än så måste bli bra i den igen innan ja kan hoppa upp igen. Är så typiskt att det ska tillkomma nå nu när ja äntligen hade kommit upp i sadeln igen. Men tydligen ska man inte ha så bråttomt. Har pratat med lite mer 'kunnigare' folk & jag skulle avvakta & ta det försiktigt för annars kunde det bli ännu värre om ja red fast ja hade ont.. Får se när ja blir bättre..

3 månaders vaccination

Har varit på bvc idag med Pontus & idag fick han vaccinationssprutor.. Han skrek & grina där ett tag efter han fick sprutorna & han har varit gnällig & grinat en hel del nu på em.. Märks att han har ont & så. Stackars liten. ♥ Han fick en alvedon nyss & nu sover han i vagnen. Vi velade fram & tillbaka om vi skulle vaccinera mot hepatit B, men vi tog den sprutan tillslut.. Annars så vägde & mätte Lisa våran klimp ;) Nästa gång vi är dit passerar han 8kg iaf;p Haha. Nu vägde han 7970g & va 65,7cm lång. ♥

Har hunnit tagit bort alla tomtar idag också. Har plockat bort ljusstakarna & dukarna samt bytt gardiner också. Är snart klar:p Har tv-rummet kvar bara.. Skönt när det blir ljust & fint igen!

Kalas hela dagen!

Hinner inte riktigt med att skriva här:p I Lördags va vi på två kalas så vi var borta hela dagen kan man säga. Först va vi till fam. Källdin då lilla Ellie fyllde 1 år:) Sen efter en massa fika & bus där med tjejerna så åkte vi vidare på 21-års kalas:) Det va Elin (brorsans tjej) som fyllde år & där blev det ännu mer fika & bus med vovvarna;p Hihi.

Ny kategori

Snart är det dags för dop också:) Så håll koll i postlådorna:p Hihi.. Har bestämt datum nu & fixat klart med kyrkan & lokal där det blir fika sen:) Har en som ska sjunga & har klart vilka låtar/psalmer det blir:) Inbjudningskorten är på g också. Så en liten bit påväg är vi iaf!;) Resten tar vi sen.. ;)

Lillhjärtat <3


Skulle ha lagt in bilder sen jul/nyår också:) Men dom är fortf. på kameran. Får se om ja får tid & ork nå tag så kanske dom kommer;p

Tur & Ton

Här kommer bilderna sen vi va ut & åkte släde med Tur & Ton på Annandagen :)

3 månader

Pontus har hunnit blivit hela 3 månader nu ♥ Det har varit fantastiska månader & det är så kul att följa hans utveckling:) Visst, det har väl varit perioder då man varit trött & sliten.. Men tur dom bra sakerna överväger de dåliga:) Han gurglar & 'pratar' en massa nu & hans sovrutiner har blivit till dom bättre. Ibland somnar han själv i sängen & ibland behöver han somna med napp & snutte:) Han äter sista måltiden runt 22-23-tiden & sen sover han till ca. åtta.. Då äter han igen & kan sen oftast somna om & sova till tio-halv elva:) Ibland kan det hända att han sover längre;) Hihi.. Men det kan va lite stökigare innan han kommer till ro & somnar för kvällen.. Oftast somnar han efter halv elva.. Han sover iaf före tolv. Haha. Så där emellan någongång somnar han iaf;)
Han har blivit stark i bena så han kan stå lite längre stunder i knät & han har blivit starkare i nacken. Tränar att ligga på mage också men det är ingen favorit direkt;p Han har hittat sina händer & dom är väldigt goda att ha i minnen. Han använder ingen napp under dagtid. Han stoppar hellre in tummen/handen:p Annars under dagarna är han vaken mer & mer nu, men han behöver sina sovstunder också:) Han brukar sova 3-4 ggr under dagen. Beror på när han gör morgon. Han sover mellan 30min-3tim. Väldigt varierande. Beror på vilken tid på dygnet han sover:p På em brukar han sova längre..

Ridtur i solen

Började det nya året rätt bra:) Kom ut på en ridtur i solen med min Rattis:) Red ut själva idag då våran ridkompis va lite dålig:p Hihi.. För mkt av det goda igår kanske.. :) Hann bara börja trava så kände ja hur ont jag hade i svanskotan.. Men bet ihop & red vidare. Blev en skritt/trav-sväng idag & sen tränade vi på olika förflyttningar/böjningar åt sidorna. Behöver mjuka upp det gamla gubben;) Han blev ju trots allt 18 år nu. Sägs ju att alla hästar (djur??) fyller år vid årsskiftet. Han kändes iaf fin att rida. Dock lite pigg & spänd. Men man kan inte få allt på engång då det bara är tredje gången vi rider ut. Får ge det lite tid bara så blir det nog bättre:) Min kondis är inte den bästa heller;p

Nyårsafton 2012!

Vi skålade in det nya året här hemma med våra föräldrar:) Gjorde trerätters middag. Till förrätt gjorde jag en räkcoctail, till varmrätt bjöds det på baconlindad oxfilé med gorgonzola-ost med potatisgrätäng & till efterrätt blev det paj & grädde:) Blev en lugn kväll i soffan. Svärfar & Tommy somnade en sväng;p Tommy va fortf. dålig.. Men han är piggare idag! Vid tolv-slaget va vi på altan  & kikade ut över stan där det sköts massor med raketer:) Vi skickade upp två thaiballonger:) Skippade rakterna i år.
Hoppas alla haft ett bra nyår!:) Nu blickar vi framåt mot ett nytt år!

1/1 2013


Firar 3årig förlovning idag!:)
RSS 2.0